Terina de legume este o reteta usoara, din ingrediente simple si pregatita in cel mai simplu mod posibil. O crema de branza cu legume sotate, invelite in felii de cascaval si sunca / prosciutto. Un aperitiv fara foc, care poate fi pregatin inainte si pastrat la rece.
Mod de preparare:
Legumele congelate mixte se soteaza in putin unt, se adauga 100 ml supa de legume si se fierb pana se inmoaie. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca crema de branza cu smantana si maioneza. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara si boia dulce de la tub. Gelatina dupa ce a fost hidratata in apa se incalzeste. Se pune o lingura de amestec peste gelatina sa se omogenizeze, apoi se incorporeaza in restul de crema de branza. Se adauga si legumele scurse si patrunjelul tocat.
O forma de cozonacse tapeteaza cu folie de plastic. Se pune pe toti pereti feliile de cascaval, apoi se acopera cu feliile de sunca Padurea Meagra. Se rastoarna amestecul de branza cu legume si se inchide deasupra tot cu cascaval si sunca. Se acopera cu folia de plastic si se da forma la frigider 2-3 ore.
Cand se serveste se scoate din forma si din folie si se decoreaza dupa gust si dupa ce aveti la indemana. Pofta buna!
Cred ca e delicioasa!
Dupa ce v-am descoperit stau mai mult timp in bucatarie, exact ceea ce nu voiam, dar nu ma pot abtine… Multumesc!
@Fancy Cake multumesc, pup!
@gabi218 nu pot decat sa ma bucur. Cred ca nu vroiai sa stai in bucatarie de frica kilogramelor in plus, nu? Mustumesc si te astept oricand!
Ce bine arata, sigur e buna avind in vedere ingredientele pe care le contine… Pupici si o duminica placuta !
Arata senzational!!
Foarte frumos arata si sunt sigura ca-i delicioasa.
unde gasim felii de cascaval asa lungi
@Stela nu sunt foarte lungi, sunt felii gata feliate la pungi de 6 bucati, marca o alegi dupa preferinta si buget. Ele sunt suprapuse si automat se "sudeaza" intre ele si astfel imbraca frumos terrina. Daca vrei sa o faci ma bucur, pup!
E senzationala, ca de altfel tot ce faci tu!!! Toata aprecierea mea! <3