Sos de macris cu tortelloni



 

Macrisul in stare proaspata e minunat tocat in salate sau in sandwich-uri sau ca o garnitura langa fileuri de peste sau de pui.

Atunci cand este gatit, macrisul e bun sub forma de supa sau sosuri. Sosul de macris este grozav langa o friptura de pasare sau de vita, peste un peste la gratar, la cuptor, fiert sau prajit in tigaie.

 

 

Ingrediente:
3-4 gramezi de frunze de macris
50 g unt
2-3 linguri ulei masline
2 lingurite amidon
2-3 linguri de smantana
1 lingura zahar
sare
piper
suc de lamaie
marar proaspat tocat
250 g tortelloni cu sunca

 

 

Mod de pregatire:
Spalati frunzele de macris, apoi scoateti partea din centru si tulpinile si taiati sau rupeti frunzele.



 

Intr-o tigaie la foc mediu topiti untul in uleiul de masline..Adaugati macrisul mestecand pana cand frunzele devin ofilite. Scoateti frunzele si adaugati 2 lingurite de amidon dizolvat in putina supa sau apa. Amestecati continuu, pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugati smantana mestecand cu o lingura.

Se adauga inapoi frunzele de macris, o lingura de zahar, sare, piper si se mai fierbe 5-6 minute. La sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie, dupa gust si verdeata tocata.

Sosul de macris se serveste cald, la friptura de miel, pasare sau vita. Eu acum l-am servit peste tagliatoni fierte dupa instructiunile de pe ambalaj, dar puteti folosi orice alt sortiment de paste.

 

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.