Dovlecei murati



 

Desi nu este inca vremea muraturilor, am gasit dovlecei tineri si subtiri si atunci am decis sa pun la murat cateva borcane de iarna.

 

 Ingrediente / 4 borcane de 900 g :

12 dovlecei tineri si subtiri, cca 1.5 kg.
5-6 catei de usturoi
2-3 cm de ghimbir, dupa gust
boabe de mustar
boabe de piper negru
boabe de piper verde + rosu
4 frunze de dafin
floare de marar uscat
4 linguri sare mare neiodata
8-12 linguri zahar, dupa gust
200 ml otet alb de 9 grade
apa

 

Mod de pregatire:
Se aleg dovlecei tineri si subtiri, care se aseaza in borcanele spalate si sterilizate. Daca sunt mai lungi se taie cat inaltimea borcanului.

 



 

Se aseaza deasupra lor in fiecare borcan cate un catel de usturoi feliat, boabe de piper, cateva boabe de mustar, o foaie de dafin, marar uscat si cateva feliute de ghimbir. Peste toate acestea se adauga per borcan 2-3 linguri de zahar (mie imi [plac mai dulci si am pus 3 lg) si 1 lingura plina de sare.

Se adauga in fiecare borcan cate 50 ml de otet, dupa care se umple borcanul cu apa. Se inchid cu capace. Se pregateste o oala mare cu apa si se aseaza borcanele invelite in prosoape de bucatarie.

 

 

Se pun pe foc si se fierb de cand a inceput apa sa fiarba inca 20 minute. Se lasa sa se raceasca in oala. Se pot la fel de bine sa fie scoase si puse in paturi la cald.  Sunt deliciosi, au un gust dulce – acrisor.





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.