Varza dulce cu coaste de porc



 

Acesta e modul in care pregatim noi varza dulce cu ardei si rosii. Sper sa va placa! O alta  reteta de varza, dar pregatita in vasul roman o gasiti AICI.

 

Ingrediente 4 persoane:
1/2 varva alba (potrivita)
1 ardei rosu
1 ardei galben
1/2 conserva de rosii cuburi / 400 ml
1 lingurita condimente pentru varza Marmita
1 crenguta cimbru
1 lingurita rasa de cimbru macinat
1 kg coaste de porc
condimente pentru porc
ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Varza alba se taie mai mare si se pune intr-um bol incapator. Se presara deasupra cate o lingurita de sare si una de zahar. Nu se amesteca cu mana cum se procedeaza de obicei, pentru ca trebuie sa ramana tare, doar se scutura bolul.



Se lasa deoparte cat prajim coastele de porc. Intr-un vas se pune ulei si cand s-a incins se adauga coastele taiate in bucati potrivit de mari. Se da o crusta pe ambele fete, apoi dupa se adauga foarte putina apa si se continua prajirea.

Se scurge uleiul de la prajirea coastelor intr-un vas in care vom pregati varza. Punem intai jumatate din varza, intoarcem usor sa se distuie iar cand a devenit putin sticloasa adaugam si restul de varza. Daca o punem toata odata isi va lasa apa si se va fierbe. Distuim in continuare si adaugam apa doar daca e necesar.

Se adauga ardei taiati julien si crenguta de cimbru. Spre sfarsit se dauga jumatate de conserva de rosii taiate cubulete impreuna cu bulionul sau. Se condimenteaza cu restul condimentelor.  Se adauga deasupra bucatile de coaste si se da la cuptor la 180 °C pentru 10-15 minute. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.