Sarmale de post cu ciuperci



Sarmalele de post cu umplutura de ciuperci se pot face cu varza murata sau dulce. Am ales sa le fac cu varza creata care la unguri este foarte folosita. Noua ne si place gustul dulce-amarui al acestui soi de varza. S-ar putea sa va placa si Musaka cu varza creata sau Supa Frankfurt.

 

Ingrediente:
1 varza creata, dulce
150 gr orez
1 morcov
1 pastarnac
200 g ciuperci proaspete
1 lingura pasta de tomate
100 ml ulei
boabe de piper negru
crenguta cimbru
marar verde
sare
piper
iaurt
 

Mod de preparare:

Varza creata se opareste si se desface foaie cu foaie. Primele foi sunt de un verde frumos, spre centru se deschide la culoare.



Se caleste ceapa tocata cu morcovul si pastarnacul rase, se adauga ciupercile tocate si se mai lasa sa se caleasca 4-5 minute. Se pune apoi orezul spalat si se mai lasa la foc mic 4-5 minute.

Adaugam pasta de tomate, marar verde tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se lasa cca 2-3 minute, apoi se lasa sa se racesca cateva momente.

Foile de varza oparite se umplu cu compozitia de ciuperci si se formeaza sarmalute mai mici sau mai mari, cum va plac. Intr-o cratita se pune un strat de varza tocata, se adauga cateva boabe de piper negru si cate o crenguta de marar si cimbru. Se pun apoi sarmalale in forma de floare pe randuri suprapuse.

Deasupra se pune 3 linguri de ulei de masline, varza tocata fin si alte crengutele de marar si cimbru. Se adauga apa cat sa acopere, apoi se pun la fiert.
Se lasa la fiert la foc mic, adaugand din cand in cand apa, atat cat este necesar. Daca doriti, le puteti fierbe in cuptor. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Arata asa de bine…si mie imi place varza Wirsing dar umpluta inca nu am incercat-o, deci am s-o probez in cel mai scurt timp, multumesc mult pentru reteta. Va doresc o saptamana placuta!

  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.