Supa Frankfurt, o supa rapida si delicioasa este de origine germana, iar denumirea supei este data de carnatii Frankfurt. Sunt carnati care au fost inventati la Viena de catre un tanar macelar german in 1805 si care poarta denumirea de „carnati de Frankfurt”.
Este interesant ca desi in Viena, ca si in intreaga Austrie, respectivii carnati sunt denumiti „de Frankfurt”, in restul lumii ei sunt denumiti Crenvursti „vienezi”. Cum in Ungaria este o supa foarte cunoscuta, va prezint acest „Frankfurti Leves” realizata de Miki, sotul meu.
Timp de pregatire: 10-15 minute / Timp de fierbere: 30 minute
Mod de pregatire Supa Frankfurt:
Ingredientele de baza ale acestei supe sunt varza creata, cartofii si crenvursti. Se spala frunzele de varza creata si se taie in fasii. Cartofii se curata si se taie in cuburi.
Ceapa tocata marunt se pune in putin ulei direct in oala de supa. Se amesteca pana devine sticloasa, apoi se adauga si usturoiul zdrobit si se mai prajeste 30 sec. impreuna. Se adauga cartofii cuburi si se complecteaza supa. Oprim putina supa pentru rantas. Se lasa sa devina aldente cartofi apoi se adauga si varza creata. Se lasa la fiert.
Separat facem un rantas din faina si putin ulei. Cand s-a rumenit stingem cu zeama calda din supa ramasa.
Daca mai ne trebuie supa luam din oala in care fierb cartofi si varza creata. Supa se adauga treptat ca la o ciulama. Cand s-a ingrosat faina adaugam si smantana. Se condimenteaza cu sare, piper, maghiran, chimen, boia de ardei si se toarna peste supa.
Se mai lasa putin la fiert sa se intrepatrunda aromele si se adauga crenvursti taiati bucati si prajiti putin, dar merg si neprajiti.
Arata ca-n imagine. Se serveste calda imediat. Pofta buna!
Arata nemaipomenit de bine, banuiesc ca este la fel de gustoasa, asa ceva am mancat in Austria, la prima "intalnirea cu zeama", soc total, dupa ce am degustat-o am avut alt soc, de data asta unul de placere. Am sa copiez reteta. Felicitari.
interesanta , o sa incerc si eu !
Nu am mancat niciodata.. deci.. cer o portie!!
Va pup