Tocana de porc pe pat de mamaliga la cuptor



 

O tocanita de porc pe pat de mamaliga la cuptor… suna tare apetisant si va asigur ca desi dureaza putin, merita sa astepti. Tocanita prin definitie este o mancare consistenta, iar aceasta idee, care mi-a ramas in memorie dintr-o revista mai veche, o face cu adevarat speciala. Sper sa va fac pofta si sa va tenteze sa o incercati, merita!

 

 

Ingrediente 4 pers.:
1 ceapa
1 morcov
1 ardei rosu
1 cana supa
ulei de masline
o nuca de unt
sare piper
mamaliga
2 oua
3 linguri de smantana
10 rosii cherry

 

 

Mod de pregatire:
Pentru tocanita avem nevoie de o bucata frumoasa de pulpa de porc care se taie in cuburi mari. Cuburile se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Cand au prins culoare pe toate partile se scot pe o farfurie.

 

 

In aceiasi tigaie se mai adauga ulei si o nuca de unt ca sa stranga toata arsura de pe margini. Se pune ceapa taiata marunt si se distiue pana devine sticloasa. Se curata morcovul si ardeiul rosu in fasi si cubulete si se adauga peste ceapa. Se distuie totul 2 minute, apoi se pun inapoi cuburile de carne, se adauga o cana de supa, se condimenteaza dupa gust si se lasa sa fiarba pana cand s-a fiert carnea.

 

 

La sfarsit se adauga 2-3 fire de ceapa verde tocata (doar partea verde). E optional daca aveti, eu am mai mereu in congelator.



 

 

Se face o mamaliga dintr-o cana de malai care apoi se aseaza intr-un vas de yena de 20×20 cm. de 2-2,5 cm grosime. Deasupra se aseaza tocanita fara lichid / zeama.

 

 

Intr-un bol se amesteca zeama de la tocanita, cele doua oua si smantana, apoi se toarna peste carne. Se pun din loc in loc cele 10 rosii cherry si se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-45 de minute.

 

 

Se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie si se serveste. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.