Fursecurile / Cookirs e bine sa le avem mereu in casa pastrate intr-o cutie metalica. Sunt minunate oricand mai ales langa o cafea sau o cana de lapte.
Mod de preparare:
Se pune intr-un bol faina, praful de copt, zaharul praf, faina de migdale si untul rece taiat in cuburi. Cu mainile se framanta pana ce untul s-a incorporat si a rezultat un aluat nisipos.
Se adauga apoi galbenusul, oul intreg si razalitura de la o portocala. Se mai framanta pana rezulta un aluat compact si moale ca o plastilina. In sectiune se vede coaja de portocala rasa.
Se presara blatul de lucru cu faina si se iîntinde prima bucata de aluat pana ajunge la o grosime de 5 mm. Se decupează stelute si alte forme. Se asează fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se tin la rece timp de 10 minute, apoi se dau la cuptor timp de 10-12 minute, pană cand devin aurii pe margini. Se pun la racit pe un gratar. Se continua pana se termina aluatul. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit cat vedeti pe tava.
Dupa ce se racesc, jumatate se presaraă cu zahar praf cu aroma de vanilie. Pe cele care vor servi drept baza se pune gem de zmeura (fara samburi) si apoi se lipesc cate doua.
Mmm ce bune si aromate. Iau si eu cateva!
Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucurie, implinirea tutror dorintelor si multa sanatate. La multi ani!
Mmmmmmmmmmm , minunate …
La multi ani , Sara&Miki !