Mancare de fasole cu carne de pasare sau porc este la fel de apreciata. Fasolea daca este folosita combinata rosie cu alba face mancarea mai apetisanta. Asa ca va invit la Fasole cu pulpe de pui.
Mod de pregatire:
Se pregatesc legumele. Morcovul se da pe razatoarea mare. Ceapa se taie julien, la fel si ardei. Pastarnacul se taie felii.
Pulpele de pui se prajesc in putin ulei la foc mediu. Se adauga condimente pentru pui si se lasa pana prind crusta pe ambele parti.
Se scot pulpele, se adauga si se distuie ceapa iar dupa caz se mai adauga si ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga bucatile de pastarnac si morcovul dat pe razatoare.
Se adauga feliile de ardei si pulpa de rosii din conserva.
Se adauga pulpele de pui si se complecteaza cu supa de pui. Se lasa sa fiarba pana ce pulpele sunt fierte. Se adauga usturoiul feliat, coriandru uscat si piper dupa gust. Cand e gata totul se dauga si fasolea din conserva scursa si spalata.
Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se adauga verdeata tocata marunt.
Se serveste cu o salata de sezon sau muraturi. Pofta buna!
Arata fantasdtic, felicitari! Nu am mai mancat fasole uscata cu pui, dar sunt sigura ca sunt delicioase impreuna 🙂
M-ai pacalit ! Am fost sigura ca e vorba de fasole verde (sau galbena, ma rog !) ceea ce eu nu mai gatesc de ani de zile, preferam fasole verde doar sotata cu usturoi.
E ceva light ce ai gatit tu, altfel fasolea boabe merge cu carnati, afumatura, d'astea….:(
@simonacallas sa incerci ca este la fel de bun! Pup!
@Eugenia ma bucur ca iti place ideea mea. Pregatesc si cu afumatura, carnati… desi nu imi cade prea bine la stomac. Multumesc de vizita!