Coastele de porc pe o vreme frumoasa erau minunate pe gratarul cu carbuni, dar cum vremea este deja neprietenoasa cu noi, aceste coaste au ajuns la cuptor in punga Maggi. Au iesit fragede ca se topeau in gura, iar drept garnitura am ales minunatii Cartofi Wedges.
Mod de pregatire:
Coastele de porc se sterg prin tamponare cu un servet de bucatarie.
Se pregateste marinata: Condimentele de porc, coaja de lamaie si usturoiul se paseaza intr-un mojar cu 2 linguri de ulei de masline. Zeama de lamaie se freaca cu 2 linguri de ului ca la maioneza si se adauga peste restul din mojar. Daca se toarna pur si simplu zeama de lamaie, aceasta nu se omogenizeaza. Cu aceasta marinata se ung costele si se lasa la macerat 1-2 ore.
Se pregateste o tava mare pentru cuptor. Costele condimentate se pun in punga Maggi, se mai adauga putin vin alb si apoi se inchide punga. Se aseaza pe tava si se da la cuptor pentru 60 minute.
In acest timp se mai intoarce punga cu grija, ca sa prinda culoare pe ambele parti. Catre sfarsit se rupe punga si se mai lasa 10-15 minute sa se gratineze frumos. Se servesc cu orice fel de garnitura. Noi le-am servit cu cartofi Wedges iar reteta o gasiti AICI. Pofta buna!
Delicioasa reteta, eu abia de curand am prins gustul gatitului "la punga" si mi se pare fantastic, inca nu am incercat cu carne de porc, iar coastele tale arata fantastic, trebuie sa vad si eu cum sunt 🙂