Prajitura Ambasador este un rasfat simplu si bun, cum v-am obisnuit deja. Un blat subtire de cacao si doua creme: una cu bucati de piersici si alta cu Nutella. Cred ca v-am convins ca-i un deliciu si sper sa o si incercati.
Ingrediente blat 21 x 21 cm:
3 oua mari
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 lingura cacao
sare
Crema Mousseline (crema de vanilie + unt):
3 galbenusuri de ou
100 g de zahar
50 g amidon + 30 g faina
1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
250 g unt la t° camerei
Alte ingrediente:
1 compot de piersici – 400 ml
cca. 150 g biscuiti cu unt
200 g Nutella
1-2 linguri cacao (pentru a intarii culoarea)
Modul de pregatire Prajitura Ambasador:
Pregatim blatul:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar si galbenusurile. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de 21 x 21 cm captusita cu hartie de copt si se da blatul la cuptor la 180 ° C, pentru 20 minute. Fiind un blat subtire se face repede, deci atentie la cuptor.
Pregatim intai o crema clasica de vanilie:
Se incalzeste pe foc laptele cu vanilia (semintele de pastaie sau zaharul vanilat).
Separat intr-un bol galbenusurile de ou se freaca cu zaharul pana ce se albeste crema. Se adauga faina si amidonul si se amesteca sa capete un aspect omogen.
Se dilueaza cu lapte cald, dupa care se toarna inapoi in oala si se pune iar pe foc pana se ingroasa. Trebuie mestecat ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si in timp ce este calda se incorporeaza untul taiat in cubulete.
Cand crema s-a mai racit se mixeaza ca sa ramana cremoasa.
Crema se imparte in doua parti egale. In prima se adauga bucati de piersici din compot taiate in bucati.
In cealalta jumatate de crema se incorporeaza Nutella si dupa caz 1-2 linguri de cacao pentru a obtine o nuanta mai frumoasa.
Asamblarea tortului:
Se aseaza blatul in forma in care a fost facut. Fiind subtire nu l-am insiropat, ca va absorbi umezeala de la crema.
Se aseaza crema cu piersici peste blat si seapra un rand de biscuiti cu unt. Se acopera cu crema de Nutella si se da tava la rece pentru 2-3 ore.
Inainte de servire se imparte in bucati de marimea care o doriti. Mie mi-au iesit 16 de bucati de prajitura de dimensiunea care o vedeti in poze.
Este o prajitura foarte buna, doar o felie e prea putin, va garantez! Delectati-va!