Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci



Aceste „Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci” sunt aperitivul gen „mise en bouche”, ideal pentru a deschide o masa festiva.

De aceea l-am inclus in Meniului perfect, la Concursul KitchenAid de Martisor. Blogului organizator este www.retetecalamama.ro al lui Laura Laurentiu impreuna cu sponsorul bilancia.ro, care ofera drept premiu un mixer KitchenAid rosu, atat de ravnit de oricine.
O alta reteta aseamanatoare cu acesta gasiti AICI: Prajitura aperitiv cu branza.

 

Ingrediente:

 Blatul verde:
* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurita praf de copt
* 6 linguri de spanac
* sare

 

Pentru umplutura:
* 250 g crema de branza
* 100 g branza feta
* 3 linguri smantana
* ciuperci taiate (conserva / 400 ml)
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina

Mod de preparare:
Pentru blat am folosit aceasi reteta de la Rulada aperitiv tricolora si Tort Aperitiv cu salata boeuf, cu care sigur nu veti da gres niciodata.
Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de spanac tocat marunt (congelat).

Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt . Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in amestecul cu spanac.



Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. O puteti folosii si pe cea de la aragaz. Se lasa la cuptor cca 15-20 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca ca sa fie gata.

Consistenta acestui aluat trebuie doar sa se intareasca, dar sa-i ramana culoarea, in cazul de fata verde crud. Se rastoarna pe un prosop, se lasa sa se raceasca dupa care se taie in trei blaturi mic,i ca-n imagini.

Crema de branza se face usor. Frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana si o condimentam cu vegeta. Pentru a avea crema tinuta cand o vom taia, adaugam 5 g de gelatina, intai hidratata apoi incalzita.

Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o imcorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta.

Ciupercile din conserva le taiem mici si le adaugam peste crema de branza.

Punem primul blat, intindem jumatate din crema cu ciuperci, asezam cel de-al doilea blat si restul de crema. Acoperim cu al treilea.

Acoperim cu o folie de plastic si dam la rece. Se taie inainte de servire si se decoreaza dupa imaginatie. Eu am decorat cu maioneza si chetceap dulce, folosind poche-ul cu un varf cu orificiu mic.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

55 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Arata minunat de bine si sigur sint delicioase mai ales ca sint cu spanac si ciupercute, ingrediente in fata carora nu rezist… Felicitari, superbe pozele ! Pupici !

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @ghiocel07 cu cea mai mare placere te astept la masa. Pup!

    @Simona ma bucur ca-ti place. Multumesc!

    @coryamor daca o faci vei fii tare incantata, se topeste in gura. Multumesc de aprecieri!

    @alinutzika ai drepatte. La fel mi-a spus si Laura Adamache pe fb, ca a crezut intai ca-i o prajitura facuta cu ceai matcha. Pup!

    @Top Cuisine avec Lavi multumesc frumos!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @langmina sunt si trebuie sa le incerci. O sa-ti placa, pup!

    @Fancy cake multumim mult. Mii de pupici!

    @Emily ma bucur ca-ti place. Multumesc, pup!

    @mandala multumesc pentru tot, pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20

    @Any multumesc, pup!

    @Caietul cu retete sunt tare gustoase, trebuie sa incerci. Pup!

    @Alexandrina multumesc frumos. O seara frumoasa!

    @Mara Maria ma bucur ca-ti plac. Pup!

    @Reka garantez ca-s tare gustoase. Pup!

    @hapleablog ma bucur ca-ti plac. re sarut!

    @Licuta Marin multumesc, pupici!

  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27

    @Timea multumesc frumos. Pup!

    @The Wandering Oltean multumesc de aprecieri!

    @Cristina merge in multe feluri si cu conbinati de umplutura. Trebuie sa ne jucam cu imaginatia. Pup!

    @Mirela Godeanu multumesc, pup!

    @Antonina ma bucur ca-ti plac. Au avut un succes neasteptat. Pup!

    @Corina Ureche multumesc frumos, pup!

  28. 28
  29. 29

    Am inovat si eu plecand de la reteta voastra: Am pus brocoli pentru culoare (nu imi place spanacul), si branza fagaras si somon afumat la umplutura. Nu a iesit asa verde ca in poze, dar ideea este buna 😀 Multumesc pentru ideile voastre colorate!

  30. 30

    @FLORY multumim frumos. Pupici!

    @Irina foarte bine ai facut. Fiecare in functie de gusturi si preferinte poate sa adapteze orice reteta. Ne bucuram ca-ti plac ideile noastre si te asteptam oricand. O zi frumoasa!

  31. 31
  32. 32

    Azi am vazut reteta asta, nu stiu cum de am omis-o pana acum, caci arata intr-un mare fel! O combinatie superba de culori, si de arome. Mai are rost sa spun ca mi-a facut o pofta de nemaivazut?? Pup

  33. 33
  34. 34

    Desi vad atat de tarziu aceasta reteta, nu pot sa nu remarc grozavia de culori si cred ca nici gustul nu este de lepadat. Ca si in alte dati, blogul asta este o reala sursa de inspiratie pentru mine. Multumesc.

  35. 35
  36. 36
  37. 37

    felicitari !!am facut cuburile cu spanac si rulada tricolora,o reusita totala,dar as vrea sa le congelez sa timit si copiilor ,stii cumva daca se pot cogela??multumesc si te pup !!

  38. 38

    @Nina Nicoleta e o intrerbare la care nu m-am gandit pana acum. Dar daca stau sa analizez, cred ca ar merge.
    E ca o prajiturasi nu se gaseste nimic umed, care prin dezghetare ar strica preparatul. Asta e logica mea… tu ce crezi?
    Multumesc ca-ti plac retetele mele si te astept oricand cu drag!

  39. 39

    O, Doamne, cum poate sa arateee! Chiar ca-si merita numele de Culori in farfurie 🙂
    Ma gandesc ca ar arata super pe Masa de Craciun. Are fix culorile care-i trebuie: verde, rosu, alb.
    Gata, salvez reteta si vad cine ma ajuta sa o pun in practica 😀
    Saru-manaaa

  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47

    Am facut aceasta minunatie cum cateva luni,a avut un mare succes,iar acum ma pregatesc sa "ma dau mare " de Paste :-))
    Multumesc frumos pentru reteta si sarbatori fericite !

  48. 48
  49. 49
  50. 50

    @Oli eu am folosit spanac congelat de la Kaufland care-i deja fin tocat, dar daca folosesti proaspat, dupa ce-l oparesti, pui frunzele in apa ff rece ca sa-i ramana culoarea de verde crud, apoi le scurgi si le pasezi intr-un blender. Ma bucur ca ti-a placut reteta! Te mai astept!

  51. 51

Dă-i un răspuns lui Reka Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.