Briosele sarate sunt un aperitiv sau o gustare minunata. De data acesta le-am facut cu spanac proaspat si branza feta, dat ingredientele principale le puteti alege dupa preferinte sau ce aveti prin frigider. Pe cat sunt de usor si de rapid de facut, tot asa de rapid si dispar de pe farfurie.
Preparare:
Frunzele de spanac proaspat se pun intr-o tigaie pe foc cu putin ulei, un praf de sare si piper si se lasa 2-3 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca, se pune pe o hartie absorbanta, sau tifon ca sa iasa excesul de apa.
Se cerne faina, se adauga praful de copt si sarea. Ouale se bat cu o furculita si se adauga peste faina. Se incorporeaza apoi uleiul de masline, iaurtul si spanacul rupt bucati mari, nu tocat..
Branza feta se taie in cuburi si impreuna cu maslinele feliate se adauga in aluat.
Punem aluatul în tava de briose / muffins si le dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.
Briosele trebuie sa creasca si sa capete o culoare maron-auriu. Dupa coacere, se scot din forme si se lasa să se raceasca putin.
Am mult spanac in congelator, o propunere minunatã:)
Ce bine arata! Trebuie sa fie foarte bune.
Foarte bine arata!!!Yamiiii!!!
Pupp!!
Ce pufoase sunt,imi place mult consistenta!Pupici
Arata delicios!
Ador combinatia de verdeturi si branza si ideea de a le face in forma de briose, e super!!!
N-am facut pana acum briose sarate… dar trebuie sa le fac si eu!
Pupici
@Ramona Alina cu spanac din congelator, aspectul final, in sectiune, nu va fii acelasi. Cel din congelator, e fiert in apa, stors, congelat si decongelat si isi pierde tinuta frunzei. De aceea am aratat poza cu pregatirea spanacului. Succes! Pup!
@mirela ma bucur, pup!
@FLORY multumesc, te sarut!
@Top Cuisine avec Lavi ma bucur, pup!
@Mihaela – mykyduta ai dreptate, sunt tare bune. Multumesc!
@Simona merg si ca gustari si ca aperitive. Noua ne plac si le facem cu diverse ingrediente. Pup!
@Cristina, multumesc, te sarut!
numai bunătăţuri văd la voi!
superbe briose !
Ohh,asta da gustare sanatoasa.Deja ma vad pregatind o portie pentru pus in pachetele la scoala.
Grozave!
Seara frumoasa 🙂
Ooooooooooooho….cat sunt de pufoase, aromate si sanatoase !!!
Traiasca spanacul cu multe vitamine…!
Duminica placuta, te tzuc !
Arata tare delicios. Imi place!!!
absolut minunate! greu de rezistat si neaparat de incercat! Multumesc pentru inspiratie si reteta 🙂
super usor de preparat! le am facut si eu insa am pus baby spanac(nu l am calit), masline, cascaval si carnat de casa afumat. astept invitatii sa le devoreze pt ca sunt f gustoase….:)
@Doina Bumbu te cred ca daca ai pus si carnati de casa afumat musafiri tai le vor devora.
Ma bucur ca ti-a placut reteta! Un week-end minunat!
3 lingurite de praf de copt? Nu e prea mult?