Briose cu spanac si branza feta



 

Briosele sarate sunt un aperitiv sau o gustare minunata. De data acesta le-am facut cu spanac proaspat si branza feta, dat ingredientele principale le puteti alege dupa preferinte sau ce aveti prin frigider. Pe cat sunt de usor si de rapid de facut, tot asa de rapid si dispar de pe farfurie.

 

 

 Ingrediente:
* 250 g spanac proaspat
* 2 oua mari
* 350 g faina
* 60 ml ulei de masline
* 250 ml de iaurt
* 3 lingurite praf de copt,
* 1/3 lingurite de sare
* 200 g branza feta
* 50 g masline negre feliate

 

 

Preparare:
Frunzele de spanac proaspat se pun intr-o tigaie pe foc cu putin ulei, un praf de sare si piper si se lasa 2-3 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca, se pune pe o hartie absorbanta, sau tifon ca sa iasa excesul de apa.

 

 

Se cerne faina, se adauga praful de copt si sarea. Ouale se bat cu o furculita si se adauga peste faina. Se incorporeaza apoi uleiul de masline, iaurtul si spanacul rupt bucati mari, nu tocat..

Branza feta se taie in cuburi si impreuna cu maslinele feliate se adauga in aluat.



 

 

Punem aluatul în tava de briose / muffins si le dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.

 

 

Briosele trebuie sa creasca si sa capete o culoare maron-auriu. Dupa coacere, se scot din forme si se lasa să se raceasca putin.

 

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Ramona Alina cu spanac din congelator, aspectul final, in sectiune, nu va fii acelasi. Cel din congelator, e fiert in apa, stors, congelat si decongelat si isi pierde tinuta frunzei. De aceea am aratat poza cu pregatirea spanacului. Succes! Pup!

    @mirela ma bucur, pup!

    @FLORY multumesc, te sarut!

    @Top Cuisine avec Lavi ma bucur, pup!

    @Mihaela – mykyduta ai dreptate, sunt tare bune. Multumesc!

    @Simona merg si ca gustari si ca aperitive. Noua ne plac si le facem cu diverse ingrediente. Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    Ooooooooooooho….cat sunt de pufoase, aromate si sanatoase !!!
    Traiasca spanacul cu multe vitamine…!
    Duminica placuta, te tzuc !

  14. 14
  15. 15
  16. 16

    super usor de preparat! le am facut si eu insa am pus baby spanac(nu l am calit), masline, cascaval si carnat de casa afumat. astept invitatii sa le devoreze pt ca sunt f gustoase….:)

  17. 17

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>