Sunca presata in mantie de branza



 

Un preparat care merge ca aperitiv sau ca antreu, e simplu si bun. Poate va tenteaza sa incercati!

Ingrediente:
800 g sunca presata (cca. 14-15 cm)
350 g branza ricotta
150 g branza topita cu smantana
vegeta
piper alb
marar tocat fin (uscat)
patrunjel proaspat tocat
6-8 g de gelatina
3 linguri de apa

 

 

1-2 rosii uscate si murate
pasta de ardei rosu
1 catel de usturoi tocat fin (optional)

 

 

Mod de preparare:
Ideea acestui preparat, cu modificari, a fost site-ul rusesc: gotovim-doma. Avem nevoie de o sunca presata de cca 15 cm lungime, in functie de numarul de persoane care le avem la masa.

 

 

Pentru mantia de branza cu care vom imbraca sunca amestecam branza dulce si branza topida. Cantitatile se pot jongla astfel ca sa rezulte un amestec cremos. Condimentam dupa gust cu vegeta si  piper alb. Adaugam marar uscat sau proaspat si patrunjel neaparat proaspat.

 

 



Sunca presata dupa ce ii taiem capetele, ii facem in centru, pe lungime o gaura cilindrica. Diametrul este la alegere, in functie metoda decupari. Eu am avut un tul de plastic pe care l-am trecut prin sunca.

Din crema de branza deja pregatita, luam o cantitate cat sa umplem golul din sunca. Ca sa avem un contrast de culori, adaugam in aceasta crema putina  pasta de ardei, pana obtinem o nuanta care sa ne placa.

Taiem rosiile uscate in fasii subtiri si le adaugam la crema impreuna cu 1 catel de usturoi, apoi cu aceasta crema umplem bucata de sunca.

 

 

Inainte de a imbraca sunca cu branza, adaugam gelatina hidratata cu 10-15 minute inainte si incalzita pe foc, fara sa fiarba. Adaugam in gelatina 1-2 linguri din crema si amestecam, dupa care incorporam in toata cantitatea de branza.

Pe masa intindem o folie de plastic, asezam crema de branza de latimea si lungimea bucati de sunca presata. Lasam cateva minute sa se intareasca de la gelatina, apoi asezam bucata de sunca desfoliata si cu ajutorul foliei o rulam, astfel ca branza sa imbrace bine toata bucata de sunca.

 

 

Inchidem folia de plastic si o dam la rece minim 2-3 ore. Se taie cand se serveste. Pofta buna!





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.