Indiene cu frisca

 

Indienele sunt prajituri foarte cunoscute inca din vremea copilariei multora dintre noi, nelipsite din cofetarii chiar si azi. Este o prajitura foarte usor de facut, mai ales varianta aceasta cu frisca. Va invit sa le incercati!

Ingrediente coji:
3 oua mari
150 g zahar praf
250 g faina
30 ml ulei
un praf de sare


Sirop

100gr zahar
150 ml apa
esenta vanilie(fiola)

 

 

 Crema:
250 ml smantana lichida
3 linguri zahar pudra
1 plic intaritor de frisca

Glazura
150 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
2 linguri de ulei

 



Mod de preparare:
Pentru coji se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma cu putina sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se face o crema, se adauga treptat uleiul si se incorporeaza faina in ploaie. La sfarsit se incorporeaza si albusele batute. Trebuie sa rezulte un aluat asemanator cu cel de pandispan, dar un pic mai consistent.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se fac gramajoare de 5-6 cm cu poche-ul. Se coc cateva minute la foc potrivit, pana se maronesc usor pe margini. Se scot din cuptor si dupa 2-3 minute cu o paleta le punem pe un gratar. Din compozitia de mai sus va ies 24 de coji, deci 12 prajituri..

 







loading...

 

Se face un sirop din apa cu zahar si o fiola de vanilie adaugata la urma cand luam de pe foc.
Smantana rece si zaharul pudra se bat cu un mixer pana se face frisca.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu 50 ml smantana, pe baie se aburi. Pentru luciu se adauga 2 linguri de ulei. Se glazureaza jumatate din coji.

Restul de coji se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, apoi se pune deasupra lor frisca cu ajutorul unui poche. Deasupra se aseaza o coaja din cele unse cu glazura de ciocolata. Se continua pana se termina cojile si optional, mai puteti decora cu un mic mot de frisca. Delectati-va!

 

 



loading...

Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Adina multumesc, pup!

    @coco te invit sa le incerci!

    @Carmen ai dreptate, ne trezesc amintri frumoase! Pup!

    @Cristina foarte simplu si poti pune si alta umplutura!

    @Rocsy Ciobanu multumesc, pup!

    @Timea sa le incerci, simplu si bun. Pup!

    @Paula Gafitescu multumesc, pup!

    @Sidy multumesc si te sarut cu drag!

    @Lubita Iancu ma bucur, pup!

  11. 11
  12. 12

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>