Acesta a fost felul principal din aceasta duminica. Si umplutura cotletelor si garnitura de cartoti umpluti au ca ingredient principal broccoli. Cotlete asemanator preparate v-am mai prezentat AICI: Cotlete de porc umplute cu urda si busuioc. Sper sa va incante si aceasta reteta.
Mod de preparare:
Pentru umplutura: Toate ingredientele se taie fasii sau cuburi. Baconul taiat se prajeste in putin ulei. Se scoate baconul si se adauga ciupercile. Dupa se dispare zeama lasata de ciuperci se adauga ardeiul rosu si se soteaza in continuare. Se adauga si brocoli taiat in bucati. La urma se adauga inapoi si baconul, se condimenteaza si se adauga ceapa verde taiata marunt.
Numarul feliilor de cotlet este in functie de numarul persoanelor de la masa. Se aleg cotlete mai groase si cu un cutit ascutit se fac niste buzunare cat de adanc reusim ca sa intre cat mai multa umplutura. Imaginile vorbesc mai bine.
Indesam in fiecare buzunat al feliei de cotlet umplutura si ptindem apoi cu doua scobitori. Dam o crusta pe fiecare parte a cotletului apoi le punem intr-un vas de yena sau ceramic cu putin ulei si dam la cuptor pentru 15 minute.
Le-am servit cu garnutura de Cartofi umpluti cu piure de broccoli , pe care o gasiti AICI si sosul rezultat. Pofta buna!
Cat de bine arata! Pranzul ideal pentru o zi de duminica!