Rulada cu afine si crema de branza





Rulada cu afine si crema de branza este un desert mai mult pentru perioada de vara, atunci cand fructele de padure sunt proaspete, ca la aceasta reteta Rulada cu capsuni si crema de branza. Dar cum aveam in congelator afine, am zis de ce sa nu aduc vara acum in plina iarna, macar in imaginatia mea!

 

Ingrediente blat:
6 oua (1 ou + 5 galbenusuri + 5 albusuri)
160 g zahar pudra
160 g faina
sare

 

Crema:
200 g crema de branza (mascarpone)
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra
1 plc zahar vanilat
4 g de gelatina (optional)
200 g afine (congelate)

 

Decor:
100 g ciocolata
decoratiuni (inimi) de la Dr. Oetker

 

Mod de pregatire:
Pentru blat, mixam intr-un bol 1 ou si 5 galbenusuri impreuna cu zaharul praf, pana isi dubleaza volunul si devine o pasta cremoasa. Cele 5 albusuri ramase le batem spuma cu putina sare intr-un alt bol. Incorporam intai faina cu miscari ample, apoi albusurile batute.

Tapetam o tava de 28 x 38 cm cu hartie de copt si rasturnam aluatul de blat. In dam la cuptorul preincalzit la 180 °C, penru 20-25 de minute. Se scoate si se rastoarma peste un prosop umed, scoatem hartia si rulam pe latura lunga.



Lasam sa se raceasca si intre timp pregatim crema de branza. Smantana pentru frisca o batem tare. Mixam crema de branza cu zaharul praf apoi incorporam frisca batuta. Gelatina care a fost hidratata inainte cu 2-3 linguri de apa, o incarzim, luam o lingura de crema de branza si o amestecam in gelatina, apoi o incorporam in toata crema. Astfel gelatina se va omogeniza perfect.

Daca folositi frisca meggle aceea are o consistenta mai tare si nu aveti nevoie de gelatina. Smantana pentru frisca pe care am folosit-o eu nu avea o consistenta dorita si de aceea am pus si gelatina..



Derulam rulada, intindem crema de branza, iar deasupra asezam afinele congelate. Si afinele ca orice alt fruct de padure pe care il punem la congelator pentru iarna, ca sa arate bine la folosire, le congelam intai intinse pe o tava. Dupa ce s-au inghetat le punem in cutii si astfel nu se vor lipi intre ele.

 

 

Rulam strans si o dam la rece. La servire ornam dupa inspiratie, eu am topit 100 g de ciocolata neagra si am intins-o pe rulada. Am presarat decoratiuni / inimioare.
Delectati-va cu o felie!





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

    Ma inspir de pe site-ul tau de cate ori am ocazia.Am o nedumenire legata de aceasta rulada(si altele).Stiam ca albusurile se bat doar cu zahar tos nu cu zahar pudra.Sa fiu sincera nu am incercat niciodata cu zahar pudra.
    N-am dat niciodata gres cu retetele tale dar te rog sa ma lamuresti in legatura cu asta(sau altcineva care are habar)

    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.