Chiftelele aperitiv din carne de pui la fel ca si cele din porc sunt potrivite pentru platourile de aperitive. Se pot servi calde sau reci, simple sau in combinatie cu alte ingrediente ca un cub de branza, de cascaval, o rosie cherry… Un alt exemplu aveti AICI.
Mod de preparare:
In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita, se condimenteaza cu: boiaua de ardei dulce, o lingura de mujdei de usturoi (2 catei de usturoi frecati in mojar cu sare si o lingura apa calduta), si oul.
Se incorporeaza si miezul de paine alba stors de lapte, pesmetul, oul, verdeaţa, sarea şi piperul alb dupa gust. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute potrivit de mari.
Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos.
Din jumatae de kilogram la marimea din imagine ies cca. 14 chiftelute, daca le faceti mai mici va ies mai multe.
Se servesc pe scobitoare calde sau reci sunt la fel de bune!
Minunate,si imi plac pentru ca sunt facute in cuptor!
Pup cu drag!
Ador chiftelutele de orice fel !! 😉