Chiftelute aperitiv din carne de pui



 

Chiftelele aperitiv din carne de pui la fel ca si cele din porc sunt potrivite pentru platourile de aperitive. Se pot servi calde sau reci, simple sau in combinatie cu alte ingrediente ca un cub de branza, de cascaval, o rosie cherry… Un alt exemplu aveti AICI.

 

Ingrediente chiftele / 14 buc:
500 g carne de pui tocata
1/2 ceapa tocata
1 lingura mujdei de usturoi sau 2 usturoi tocati fin
1 lingura pesmet fin
1 lingurita boia dulce
1 ou
2 linguri rase pesmet fin
1 felie de paine (miez) inmuata in lapte
1 lingura parmezan ras
patrunjel proaspat tocat
sare
piper alb

 

Timp de lucru: 10-15 minute           Timp de coacere: 25 minute

 

 

Mod de preparare:
In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita, se condimenteaza cu: boiaua de ardei dulce, o lingura de mujdei de usturoi (2 catei de usturoi frecati in mojar cu sare si o lingura apa calduta), si oul.

 

 



Se incorporeaza si miezul de paine alba stors de lapte, pesmetul, oul, verdeaţa, sarea şi piperul alb dupa gust. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute potrivit de mari.

 

 

Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos.

 

 

Din jumatae de kilogram la marimea din imagine ies cca. 14 chiftelute, daca le faceti mai mici va ies mai multe.
Se servesc pe scobitoare calde sau reci sunt la fel de bune!

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.