Cum îţi eficientizezi pregătirile pentru masa de Paşte



 

Masa de
Paşte nu este numai un prilej de relaxare şi întâlnire cu
persoanele dragi, ci şi un motiv de agitaţie, uneori. Pentru că
vreţi să gătiţi cât mai multe lucruri şi cât mai delicioase,
iar asta nu se rezolvă întotdeauna foarte uşor. Însă, cu un plan
bine pus la punct şi cu ajutoarele potrivite, puteţi eficientiza
extrem de mult lucrurile, iar pregătirea mesei de Paşte să dureze
mai puţin!
Iată cum:
  1. Pregătiţi din timp mâncarea ce nu se alterează prea uşor
Pentru
că nu vreţi să vă aglomeraţi toate pregătirile pentru ziua de
sâmbătă, puteţi să începeţi ceva mai devreme gătitul pentru
masa de duminică. Unele dintre preparate pot fi gata ceva mai
devreme şi nu se vor strica. Spre exemplu, cozonacul, pasca, ouăle
roşii şi tranşarea mielului se pot face mult mai devreme, pentru
că nu se vor strica până la masa de duminică.
  1. Împarte-ţi efortul pe zile
Ca să
nu obosiţi prea tare exact în ziua în care va trebui să
finalizaţi toate pregătirile, împărţiţi efortul pe zile. În
prima zi puteţi face pasca şi cozonacul, din acelaşi aluat, pentru
că implică şi aproape cel mai mare aport de energie. Pentru un
rezultat optim, nu trebuie să grăbiţi prepararea aluatului pentru
cozonac sub nicio formă. În a doua zi, vopsiţi ouăle şi apoi,
spre final, puneţi carnea de miel la marinat, pentru ca în ziua de
Paşte să o puteţi folosi pentru friptură.
  1. Nu trebuie să pregătiţi în casă absolut orice
Dacă
nu aveţi timp pentru a prepara fiecare lucru, există şi variante
din comerţ destul de apropiate de ceea ce ar ieşi din bucătăria
voastră. Spre exemplu, frişca pentru prăjituri există şi în
variantă naturală, în cofetării, iar aluatul pentru pască poate
fi şi el cumpărat din diverse locuri.
  1. Înlocuieşte reţetele de deserturi complicate cu unele mai simple
Altfel
spus, în loc de prăjituri cu reţete sofisticate, puteţi încerca
budinci delicioase, salate de fructe sau tarte care se prepară mult
mai uşor. În plus, vor fi şi mai uşor de digerat pentru organism
în combinaţie cu celelalte mâncăruri din meniu!
  1. Ia-ţi un ajutor!

În mod cert, nu puteţi să faceţi toate lucrurile în acelaşi
timp. Pentru asta, aţi avea nevoie de un ajutor. Spre exemplu, de un
robot de bucătărie care să vă ajute în realizarea aluatului
pentru cozonac şi pască, a cremelor pentru prăjituri sau tăierea
legumelor şi a cărnii pentru drob. Un exemplu este robotul
de bucătărie Avance
de la Philips,
care aduce o nouă spirală metalică inovatoare pentru aluat, are
un motor puternic, de 1300 W şi numeroase funcţii ce te ajută să
prepari cremele extrem de rapid.
Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.