Rulada cu spanac si urda este un aperitiv pentru orice ocazie. Sper ca cei care ma vizitati cunoasteti deja Rulada aperitiv tricolora, Rulada aperitiv cu crema de gula, Rulada de spanac si crema de ciuperci sau Rulada aperitiv Si aceasta rulada intra in aceeasi categorie de aperitive.
Mod de preparare Rulada cu spanac si urda:
Frunzele de spanac se aleg, se spala si se rup in bucati mai mici si se lasa la scurs.
Din ingredinte se pregateste blatul cu care sigur nu veti da gres, care se va rula frumos si nu va crapa pe margini.
Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare. Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt. Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in compozitie. La final se adauga frunzele de spanac si se amesteca.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara de 28×40 cm. sau tava de la aragaz.
Dupa ce se scoate tava din cuptor pe un prosop umed se trage blatul si se deslipeste si se trage cu grija hartia. Cat este inca blatul cald se intinde branza rasa. Se ruleaza si se strange strans. se infasoare in prosop si se lasa minim 2 ore la rece.
Se taie inainte de a fi servita. Pofta buna!
Paște fericit și toate cele bune !!!
Sarbatori luminate si linistite!
@Zorica Pavlovic multumesc! Paste fericit si tie! Sarutari!
@Cristina iti multumesc! Si tie sarbatori fericite si numai bine!
Hristos s Inviat!!
O rulada absolut delicioasa si foarte de efect, ca toate aperitivele pe care le faceti!
Arată supeeeeeeeerb! 😀
Multumesc frumos!