Rulada cu spanac si urda



Rulada cu spanac si urda este un aperitiv pentru orice ocazie. Sper ca cei care ma vizitati cunoasteti deja Rulada aperitiv tricoloraRulada aperitiv cu crema de gula, Rulada de spanac si crema de ciuperci sau Rulada aperitiv  Si aceasta rulada intra in aceeasi categorie de aperitive.


Ingrediente blat:
150 g spanac (preferabil baby spanac)
6 oua
6 linguri de ulei
3 lingura de smantana
6 linguri de faina
3 lingurita praf de copt
sare
Umplutura:
300 g urda (cas sau telemea rasa)

 

Mod de preparare Rulada cu spanac si urda:

Frunzele de spanac se aleg, se spala si se rup in bucati mai mici si se lasa la scurs.

Din ingredinte se pregateste blatul cu care sigur nu veti da gres, care se va rula frumos si nu va crapa pe margini.



Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare. Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt. Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in compozitie. La final se adauga frunzele de spanac si se amesteca.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara de 28×40 cm. sau tava de la aragaz.

Dupa ce se scoate tava din cuptor pe un prosop umed se trage blatul si se deslipeste si se trage cu grija hartia. Cat este inca blatul cald se intinde branza rasa. Se ruleaza si se strange strans. se infasoare in prosop si se lasa minim 2 ore la rece.

Se taie inainte de a fi servita. Pofta buna!





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.