Mancare de pui cu ardei capia copti



Mancare-de-pui-cu-ardei-capia-copt1

Mancare de pui cu ardei capia copti este o mancare, care daca nu ati incercat-o pana acum, v-o recomand. De fapt cui nu-i plac ardei copti, ce-i pe care de regula ii consumam langa o friptura.

Dar iata ca merg pregatiti si sub forma de mancare, ca aceasta pe care v-o prezint azi. Noua ne-a placut, dar voi decideti daca va tenteaza!

Mancare-de-pui-cu-ardei-capia-copt2

Ingrediente 4 porti:
4 pulpe superioare de pui
1-2 cepe tocate marunt
3-4 catei de usturoi
frunze de cimbru proaspat
tulpini de busuioc (eu am avut uscat)
~ 150 ml de suc de rosii concentrat
~ 250 ml supa de pui sau apa
~ 60 ml vin alb (optional)
5-6 ardei capia copti
sare
piper
3-4 linguri ulei de masline

Mancare-de-pui-cu-ardei-capia-copt4-1

Mod de pregatire Mancare de pui cu ardei capia copti:
Pregatim intai ardei copti:
Daca nu ii avem deja gata facuti si pastrati la congelator, coacem 5-6 ardei capia sau puteti folosi si ardei grasi colorati. Eu am folosit de la congelator ultima punga cu ardei capia copti. Cand se adauga ibn mancare se taie in fasi potrivite ca marime.y-IMG_5956Pregatim pulpele de pui:

Am folosit acum pulpe superioare, dar merg perfect si cioconelele sau pieptul de pui taiat cubuti. Se da inainte o crusta pulpelor si ca sa nu se stranga pielea, va recomand sa o fixati in scobitori, care apoi se vor scoate.

x-IMG_5943

Intr-o tigaie pe foc cu putin ulei se adauga catei de usturoi zdobiti si crengi de cimbru si busuioc. Se lasa 1-2 minute sa iasa aroma din ele. Usturoiul se scoate si se adauga sucul de rosii.



Eu folosesc un suc de rosi italienesc de la Billa foarte bun si foarte concentrat. Se da un clocot si astel am „inobilat” putin sucul de rosii.

w-IMG_5940

Se scot pe o farfurie bucatile prajite si in acelasi ulei se adauga ceapa taiata marunt. Cand devine sticloasa se adauga bulionul, se da un clocot si apoi se pun inapoi bucatile de carne.

Se condimenteaza dupa gust, se complecteaza cu supa de pui, de legume sau pur si simplu apa, atat cat este nevoie. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit cat sa se patrunda carnea si sa mai scada sosul.

Spre sfarsit, optional, se adauga vin alb si apoi fasiile de ardei capia copt. Se mai da 1-2 clocote si se ia de pe foc. Se poate servi si cu patrunjel tocat, dar eu am ramas pe crengute tinere de cimbru.

z-IMG_5960

Mancare de pui cu ardei capia copti se serveşte fierbinte cu paste, orez, cartofi natur sau chiar mamaliguta, in functie de preferinte si de zona geografica de unde sunteti. Pofta buna!

Mancare-de-pui-cu-ardei-capia-copt4-1

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.