Mod de preparare:
Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os. Se fierbe apoi in apa cu o jumatate de lingura de otet, 1 foaie de dafin si sare.
Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Trebuie lucrat cu atentie, se rupe foarte usor.
Se dau prin faina, ou si pesmet inainte de ai praji. Se prajesc pe ambele fete, pâna se rumeneste frumos.
Sosul de ciuperci:
Daca sunt ciuperci proaspete, se spala bine in apa rece si se taie in felii subtiri. Se pun sa se inabuse cu 1 lingura de unt intr-o tigaie la foc.
Daca sunt din conserva se trece de aceasta etapa. Se face un sos alb din 1 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne sau daca avem conserva se adauga din zeama lor.
Se mai poate adauga 1/2 cub concentrat de ciuperci si smantana. Se adauga si ciupercile, sarea si putin patrunjel tocat fin.
Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
Bună seara. Azi am găsit din întâmplare creier de porc şi bineînţeles am cumpărat. Mie îmi place foarte mult atât prăjit în foaie de copt sau folie de aluminiu cât şi pane. Mi-am adus aminte că pe blogul Dvs. am citit două reţete cu creier. Întrebarea mea este dacă se fierbe creierul e mai uşor de lucrat cu el decât aşa proaspăt? Nu se întăreşte? Eu de obicei după ce spăl şi curăţ creierul de pieliţe îl fac pane. E un pic mai greu de tăvălit prin făină ou şi pesmet dar merită efortul. Eu şi familia mea vă urăm o noapte bună.
@Moni,
Buna ziua, ma bucur ca ma urmaresti. Cat despre intrebarea ta, motivul pentru care e bine sa fiarbem creierul inainte in apa, sare si foaie de dafin, este tocmai indepartarea prin spumare a impuritatilor si a "lipiciului" (nu gasesc al cuvant), de care spui si tu. Nu se intareste, iar ceea ce-i minunat, bolul se strange ca un intreg si ai sa vezi ce usor vei lucra apoi cu el. Sa incerci si vei vedea diferenta neta. Te mai astept cu orice intrebare. O zi frumoasa!