Prajitura aperitiv tricolora



 

Pe principiul retetei Rulada aperitiv tricolora, un aperitiv de efect dar si foarte bun si care s-a bucurat de un real succes printre vizitatori blogului meu, am realizat acum alta varianta sub forma unei prajituri aperitiv cu umplutura din crema de branza si carne de pui. Veti intelege pe parcurs din explicati si din imagini.

Ingrediente aluat galben :
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri de faina
* 1 lingurita mica praf de copt
* 3-4 linguri branza rasa

 

Ingrediente aluat verde:
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri de faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de spanac        * sare

 

 

Ingrediente aluat portocaliu:
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de pasta de ardei       * sare

 

Pentru umplutura:
* 200 g crema de branza
* 3 linguri smantana
* 1 lingura de mustar
* 1/2 ceapa rosie tocata
* 1/2 ardei rosu cubulete
* 200 g carne de pui (piept) taiat in cuburi
* 1-2 castraveti cornison murati
* vegeta

 

 

Mod de preparare:
Modul de preparare este la fel ca la Rulada aperitiv tricolora asa ca imaginile cu pregatirea le gasiti AICI.

Avem nevoie de trei boluri in care vom face in acelasi timp cele trei compoziti de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.

Pentru aluatul verde, se separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec.

Pentru aluatul portocaliu se repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va fi asa vie.

Pentru aluatul alb, la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata faramitata. Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.



Cand toate sunt gata, in tava mare de la aragaz (28×38 cm) se pune o hartie de copt si se intind compozitiile alternandu-le dupa imaginatie, ca in amagime. Se da la cuptor 15-20 de minute, apoi se scoate tava si se rastoarma peste un prosop. Se lasa sa se raceasca si apoi se imparte in trei.

 

 

Intre timp pregatim crema pentru umplutura. Toate ingredientele se amesteca: crema de branza, vegeta, ceapa rosie taiata cuburi, ardeiul gras rosu taiat intai in feli si apoi cubulete, carnea de pui fiarta si taiata cuburi.

Castraveti murati in functie de preferinte in otel sau saramura ii taiati la fel cubulete si se adauga la compozitia de branza.

 

 

La fel ca la si la Prajitura aperitiv cu crema de branza sau Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci, blatul impartit in trei, se umple foile cu crema de branza cu pui, terminand cu blat. Se imbraca totul intr-o folie de plastic si se da la rece.

 

 

Se taie inainte de servire. Este un aperitiv bun, consistent, elegant si prin culorile sale invioareaza masa. Pofta buna!





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2

    "..Este un aperitiv bun, consistent, elegant si prin culorile sale invioareaza masa.." ca parca eu as mai putea spune ceva !!!
    Scuze…mai pot: la "de facut" cu ea….
    Te felicit Sara si te tzuc cu drag !

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @johanna ma bucur ca vrei sa o incerci. O sa-ti placa, pup!

    @Sidy tu nu ma critici deloc. te tzuk cu drag!

    @Doinitza`s cakes cu mare drag. Pup!

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Paula Gafitescu ma bucur, pup!

    @Cristina s World multumesc de invitatie, daca timpul imi va permite cu mare drag. Pup!

    @Mari ma bucur, multumesc! Pup!

    @Simona si mie imi plac, de aceea fac tot felul de variante. Pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.