Prajitura cu lamaie



 

Cu ceva vreme in urma v-am prezentat reteta Prajitura cu crema de lamaie, iar dupa numarul accesarilor am dedus ca v-a placut. Se pare ca deserturile cu lamaie sunt preferate de multi dintre voi. Sper sa va placa si aceasta reteta, care desi nu-i spectaculoasa, e simpla, rapida si tare buna. 

 

 

Ingrediente:
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
120 g unt
2 oua mari
2 linguri suc de lamaie
2 linguri coaja rasa de lamaie
100 g faina
1/2 lingurita sare

 

Glazura de zahar:
200 g zahar farin
4 linguri suc de lamaie
3 linguri coaja de lamaie

 

 

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam usor cu o furculita, ouale, zeama de lamaie si razalitura de lamaie.

 

 

Separat in alt bol, batem tare cu mixerul untul cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam in doua reprize ouale si batem in continuare cu mixerul pana se incorporeaza, apoi adaugam si restul de oua.



Se incorporeaza la final si faina cernuta si putina sare. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie nici tare, dat nici sa curga.

 

 

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20×20 cm si rasturnam compozitia. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 °C pentru cca 30 de minute. Ca la orice aluat trebuie sa treaca testul cu scobitoarea, sa fie copt dar sa ramana galben. La mine l-a prins putin.

 

 

Se scoate si se lasa sa se raceasca pe in gratar. Intre timp facem glazura de zahar. Se freaca zaharul farin cu sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie. Eu am pus doar o lingura de coaja de lamaie, ca nu am mai avut, de aceea culoarea e cam albicioasa.

Daca puneti cat trebuie devine un galbem frumos ca si blatul. Cand blatul este complect racit, intindem deasupra cam jumatate din glazura. Se asteapta sa se usuce, se va intari, dupa care taiem prajitura in bucati. Cu o lingura intindem neregulat si restul de glazura.

Daca aveti bilute de decor, puteti orna. Este o prajitura foarte buna, dulce acrisoara, foarte reconfortanta. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

24 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @diamond multumesc de aprecieri. Pup!

    @Kira ma bucur ca-ti place. Pup!

    @alinutzika sunt tare bune. Avem gusturi comune. Pup!

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Dia Daria ai dreptate. Pup!

    @Ionela B cu placere si ma bucur ca vrei sa o incerci. E tare buna. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    Asa dupa cum am promis am venit sa ma ling pe degete dupa minunatia asta de prajitura….
    Bineinteles ca din ceva usor tu iar ai facut minuni ! Arata intr-un fel aparte….frumoasa foc, asa ca am salvat reteta.
    Si cum tot ce am facut dupa retetele tale Saha a fost foartem foarte gustos, cu siguranta ca si aceasta prajitura va fi la fel.
    Te tzuc !

  12. 12
  13. 13

    @Simona chiar este usor de facut. Ma bucur ca-ti place, pup!

    @Poliana ma bucur, multumesc. Pup!

    @Mari multumesc de aprecieri, te sarut!

    @Sidy ma bucur de ceea ce spui. Te pupik !

    @Lulu chiar a fost tare buna si aromata. Pup!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

    @Rita Oarga te cred ca-ti place. Din toate prajiturile cele cu lamaie sunt cele mai accesate. Acum de sarbatori chiar merge, ca izul acrisor de lamaie ne revigoreaza dupa restul bucatelor grele de porc.
    Te sarut!

  23. 23
  24. 24

    @Ratusca cea Urata imi pare rau sa aud asta. Aceasta reteta care se poate folosi si la blat de tort si la chec. Ca orice compozitie cu unt, la cuptor creste dar mai mult pe centru, se observa si la mine. Cauza cred ca a fost temperatura cuptorului. Am observat ca eu am omis sa pun 180°C si daca ai avut o t°C mai mare s-a format rapid crusta deasupra prajiturii si nu a mai lasa-o sa creasca. Te mai astep!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.