Un preparat care merge ca aperitiv sau ca antreu, e simplu si bun. Poate va tenteaza sa incercati!
Mod de preparare:
Ideea acestui preparat, cu modificari, a fost site-ul rusesc: gotovim-doma. Avem nevoie de o sunca presata de cca 15 cm lungime, in functie de numarul de persoane care le avem la masa.
Pentru mantia de branza cu care vom imbraca sunca amestecam branza dulce si branza topida. Cantitatile se pot jongla astfel ca sa rezulte un amestec cremos. Condimentam dupa gust cu vegeta si piper alb. Adaugam marar uscat sau proaspat si patrunjel neaparat proaspat.
Sunca presata dupa ce ii taiem capetele, ii facem in centru, pe lungime o gaura cilindrica. Diametrul este la alegere, in functie metoda decupari. Eu am avut un tul de plastic pe care l-am trecut prin sunca.
Din crema de branza deja pregatita, luam o cantitate cat sa umplem golul din sunca. Ca sa avem un contrast de culori, adaugam in aceasta crema putina pasta de ardei, pana obtinem o nuanta care sa ne placa.
Taiem rosiile uscate in fasii subtiri si le adaugam la crema impreuna cu 1 catel de usturoi, apoi cu aceasta crema umplem bucata de sunca.
Inainte de a imbraca sunca cu branza, adaugam gelatina hidratata cu 10-15 minute inainte si incalzita pe foc, fara sa fiarba. Adaugam in gelatina 1-2 linguri din crema si amestecam, dupa care incorporam in toata cantitatea de branza.
Pe masa intindem o folie de plastic, asezam crema de branza de latimea si lungimea bucati de sunca presata. Lasam cateva minute sa se intareasca de la gelatina, apoi asezam bucata de sunca desfoliata si cu ajutorul foliei o rulam, astfel ca branza sa imbrace bine toata bucata de sunca.
Inchidem folia de plastic si o dam la rece minim 2-3 ore. Se taie cand se serveste. Pofta buna!
Interesanta reteta! Imi place mult aspectul preparatului final.
Simplu, elegant, delicios, apetisant, defapt ca toate preparatele voastre .
Un An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !
Gata, m-am convins, aici sunt numai minunatii 😀