Tort de ciocolata cu crema de cocos



 

Un tort cu ciocolata si cocos, o combinatie minunata, usor de facut si tare bun. Delectati-va!

 

Ingrediente 
150 ciocolata 50 % cacao
110 g unt
200 g zahar fin
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat)
2 linguri cacao
120 g faina
1 lingurita praf de copt
sare

 

Crema cu cocos:
150 g cocos
120 g zahar
400 ml lapte
40 g amidon de porumb
30 g unt nesarat
3-4 g de gelatina

 

Ganache de ciocolata:
200 ciocolata
150 ml smantana / frisca lichida

 

 



Mod de preparare:
Blatul este identic cu cel de la Tort Brownie cu Caramel de arahide, doar ca am marit cu 30 g cantitatea de faina. Modul de preparare cu imagini il gasiti AICI.

Pentru crema cu cocos:
Laptele se pune pe foc cu zaharul. Cand este fierbinte se adauga si nuca de cocos, se acopera si se lasa 10-15 minute sa se umfle cocosul. Se pune apoi pe foc, se adauga amidonul care a fost dizolvat in lapte rece si se amesteca ca o crema de vanilie.

Cand s-a inchegat se ia de pe foc, se incorporeaza untul. Eu am adaugat si 3-4 g de gelatina, hidratata inainte in apa rece si apoi incalzita.

In forma de tort, se aseaza blatul de ciocolata / brownie si se intinde deasupra crema de cocos. Se lasa putin la rece. Intre timp de face un ganache de ciocolata.

Se incalzeste smantana sau frisca lichida si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana se dizolva complect si devine o pasta ciocolatoasa. Se da la rece si cand s-a racit se rastoarna peste crema crema de cocos.

Se da tortul pentru cateva ore in frigider, cel mai bine peste noapte. Se decoreaza cu fulgi de cocos prajiti putin.





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @maria elena ai dreptate, avantajul primului sosit. Ma bucur ca-ti place. O saptamana frumoasa si tie!

    @Rocsy Ciobanu multumesc, pup!

    @DiaMar ma bucur ca-i si pe gustul tau. Pup!

    @Alina Vicu si mie imi place cocosul. Multumesc, pup!

  9. 9
  10. 10

    Chiar daca am ajuns cam tirziu, ma multumesc cu o feliuta subtirica, subtirica de tort. Delicios, tot ma feresc sa fac torturi, ca dupa aia nu rezist si trebuie sa le maninc… Oricum, m-am ingrasat jumatate de kg, uitindu-ma la poze… Minunate poze, minunat tort… Pupici !

  11. 11

    Intotdeauna ati fost printre favoritii mei. Nu va lasati nici acum mai prejos aducand in atentie un tort ciocolatos impecabil asa cum gatiti voi mereu.
    Bravo si bafta!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @Daniela lasa cura de slabire si delecteaza-te cu o felie de tort. Pup!

    @gaby_d si tu ne esti tare draga. Multumim si te sarutam!

    @Paula Gafitescu sa stii ca ciocolata cu cocos a iesit minunat. Multumesc, pup!

    @Delicius Flavours Multumesc de incredere si aprecieri. Re sarut!

    @Simona multumesc, te sarut!

  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 21

    Astazi am încercat sa fac și eu reteta. Eu sunt aceea persoana cu doua mâini stângi. Pentru mine, fiind nepriceputa mi-ar fi fost de folos sa știu:
    -la blat ( dacă: adaug sarea deodata cu zaharul, praful de copt îl amestec cu faina și apoi ce ustensila folosesc pentru incorporat spatula sau mixer);
    -la crema de lapte cu cocos (în câți ml de.lapte se dizolva amidonul, în cati ml de apa se dizolva gelatina, dacă compoziția trebuie sa se răcească de tot ca să o pun peste blat).
    Aștept acum sa vad ce a ieșit, sper sa îmi iasă și mie ca în poza de prezentare.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.