Placinta cu iaurt, bacon si spanac, acesta e o reteta asemanatoare cu Placinta cu zucchini si feta. Umplutura de iaurt, telemea, bacon si spanac ii da o consistenta si un gust special. Placintele, fie ca-s sarate sau dulci, sunt minunate in orice moment al zilei.
Aluat:
* 400 g faina
* 200 g unt
* 1 ou intreg
* 2-3 linguri de smantana
* sare
* 1 galbenul + 1 lingura de lapte pentru uns
Mod de pregatire:
Pregatim aluatul fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta adaugam untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se
incorporeze in faina. Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si 2-3 linguri de smantana. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plactic si-l dam la frigider.
Taiem baconul afumat sau sunca in feliute potrivit de mari pe care le prajim putin intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Le scoatem pe o hartie absorbanta.
Spalam bine spanacul proaspat, il scurgem si apoi, in tigaia in care am prajit baconul, il sotam 2 minute doar cat sa se inmoaie putin. Frunzele trebuie sa ramana intregi si frumoase.
Intr-ul bol mare punem urda si radem deasupra branza telemea. Intr-un bol mai mic batem ca pentru omleta ouale si incorporam iaurtul. Condimentam cu vegeta.
Turnam amestecul de oua peste branza si amestecam. Adaugam si baconul prajit si la urma mararul tocat.
Atuatul fraged il impartim in doua. Intindem prima foaie si o asezam intr-o tava de 22×30 cm. Rasturnam jumatate de umplutura. Se intind apoi frumos frunzele de spanac acoperind tota suprafata si deasupra restul de umplutura.
Se intinde si a doua foaie de aluat. Se amesteca un galbenus cu o lingura de lapte si cu o pensula se acopera placinta. Cu o furculita se fac gauri in aluat, ca sa poata iesi aburi din umplutura si sa nu creasca la cuptor. Gaurile cautam sa le facem pe unde ulterior vom taia si placinta, astfel bucatile vor arata bine. Dam la cuptor cca 50 de minute.
Cand scoatem tava din cuptor o lasam cca. o jumatate de ora sa se racesca putin, apoi cu un cutit zimtat taiem placinta in bucati.
Merg servite si calde si reci. Pofta buna!
La o asa placinta vin si eu la masa.
Seara minunata!
Un aperitiv foarte gustos, de nerefuzat!
Ce buna trebuie sa fie…!! Gustoasa, sanatoasa si aspectoasa!!
Mor dupa placintele astea!:)Apetisanta la maxim!Pup!
Wow cat de bine arata placinta!!!
Colorata a fost gata!:)
Bunaciune maxima!
Grozava placinta asta!! Ca toate preparatale ce le vad aici, sunt minunate…mereu mi se face pofta 🙂 Pupici cu drag!
Apetisant !!!!
Mmmmmmm…buna, buna !
@maria mihalache te astept cu mare drag. Pup!
@Liana10 ma bucur, multumesc!
@Simona chiar a fost tare buna, Pupici!
@Licuta Marin ai dreptate sunt apetisante si bune. Pup!
@hapleablog multumesc, pup!
@Adina multumesc, pup!
@Paula Gafitescu ma bucur ca-ti place. Pup!
@Laura multumesc, pup!
Cred ca o voi incerca si eu 🙂 Arata minunat!
@Mirela Goleanu ma bucur. O sa-ti placa, pup!
La cate grade se pune?
@sim alex scuze ca am uitat sa trec, la 180°C. Spor la gatit si te mai astept!