Preparare:
In prealabil spalam prunele si le taiem in doua. Prin rasucire le desprindem de sambure. Le lasam la scurs pana facem aluatul.
Pentru aluat, ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste si se obtine o crema groasa ca o smantana. Se adauga cate putin ulei si iaurt, coaja rasa de lamaie si faina cernuta in ploaie.
Se amesteca usor, de jos in sus, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra se aseaza uniform jumatatile de prune (trecute prin faina ca sa se mentina la suprafata), astfel incat la taierea prajiturii, fiecare bucata sa contina cate o jumatate de pruna pruna..
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 30-40 min. sau pana este coapta si rumenita frumos. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar praf si se poate taia si servi.
c'est sublime et surement délicieux, j'adore la présentation
bravo et bon weekend