Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie cu fundul dublu si prajiti bucatile de piept pe toate partile, pana capata o crusta. Apoi reduceti focul, adaugati putina apa si lasati sa fie patruns.
Sosul de curry este un sos foarte celebru. Cu sosul curry putem imbogati buchetul de arome al preparatelor noastre cu cel al inconfundabilelor arome indiene. Acest sos curry este un sos cremos, cunoscut intr-o multitudine de variante. Aceasta este varianta mea.
Intr-o tigaie se topeste untul in putin ulei de masline. Se inabuse ceapa taiata julien, o lingurita de curry dizolvata in putina apa, 2 linguri de gem de caise. o ceasca de vin alb.
Se amesteca, se continua fierberea la foc minim amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut. La sfarsit se adauga si smantana.
Garnitura potrivita pentru puiul cu sos de curry este o portie de orez fiert sau legume. Se va pune orezul in farfurie, se adauga pieptul de pui, iar sosul se pune la sfarsit.
Se poate servi direct pe preparat sau separat in sosiera.
Pofta buna!
Ce bine arata!!! O reteta interesanta.
O reteta minunata,si arata foarte bine yummy!!!
Prezentare frumoasă! Îmi place bucate cu curry…
@Bianca,
@Gabriela, va multumesc de aprecieri. O saptamana frumoasa. Pupik.
Pieptul de pui vad ca l-ai lasat intreg, nu l-ai taiat bucati…l-ai umplut cu ceva, ca vad ca l-ai legat?Merci!
Am facut si eu, da'cu piept de curcan…o sa postez reteta in curand.
O zi faina!
@Liana, nu este umplut Am avut un piept mare. Ce vezi in poza este doar o jumatate de piept. Stii ca prin desprinderea de osul pieptului, de sub lob se mai desprind bucati mai mici. Pentru a evita asta si a avea o bucata frumoasa si compacta, l-am legat. Pupik.