Initial am vrut sa fac o prajitura Negresa, dupa o reteta de-a lui dana2dor, care m-a atras. Pe parcurs, cum mai aveam si niste fructe congelate pe care trebuia sa le fac…. am schimbat, le-am combinat si a iesit acest Chessecake cu fructe de padure.
Mod de pregatire:
Am marit ingredientele de la Negresa ca sa se potriveasca formei mele. Se bat ouale cu mixerul, se adauga pe rand sarea, zaharul, untul moale, la temperatura camerei, cacaua si la urma iaurtul altermand cu faina.
Se toarna in tava de tort (26) si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea cand este gata, ca are alta consistenta fata de blatul clasic.
In sucul rezultat de la fructele decongelate, am pus la inmuiat cele doua plicuri de geletina. Fructele le-am mixat si le-am strecurat, inlaturand samburi si folosind doar pulpa.
Crema de branza se freaca cu zaharul si plicurile de vanilie. Se incorporeaza pulpa de fructe.
In alt bol se bate frisca, care se rastoarna apoi peste crema de branza. La sfarsit se incorporeaza gelatina incalzita, dar nu fiarta.
Crema rezultata se rastoarma peste blatul cacao. Se da la frigider cateva ore. Dupa ce s-a intarit crema, am topit o ciocolata si am decorat tortul.
arata divin.marturisesc ca este o idee inedita sa folosesti blat de negreasa in loc de celebra crusta de biscuit.o intrebare am,blatul nu este prea tare daca nu se insiropeaza cu nimic?
pupici
Arata tare bine!!!
Apropo..in ultimul timp nu ati pus nici un kg in plus?:) Cam bine gatiti pe acolo:) Si MULTTTT 🙂
BUNNNNN RAUUUU,CRED CA M-AS PUTEA CHINUI SI SA-L PAP PE TOT:)))INTERESANTA RETETA CU BLAT DE NEGRESA:)
ce straturi aratoase!
ce aspectoasa a iesit sunt sigura ca a fost si delicioasa pe caldura asta suna reteta a prajiturica racoroasa,felicitari,imi plac si combinatiile de fructe ,branza si frisca
Se vede ca e vara ,prajiturica ta arata foarte varatica,colorata,mmmmmm!nu cred ca m-as putea abtine sa nu mananc o feliuta chiar un pic mai mare,e ceva de vis!felicitari ti-a iesit de minune!o seara buna!
@Doinitza`s cakes,
@Gabriela, va multumesc pentru aprecieri.
@Goldielocks,
@Just me, multumesc. Pupici.
@Bianca ai dreptate… kilogramele bata-le vina… Eu ma mai abtin la dulciuri cat de cat. Sotul in schimb daca nu are ceva dulce in casa mananca gem, dulceata… Ne mai "ajuta" si prieteni nostri. Pupik.
@sarah, reteta de Negresa care e Prajitura Brownie, care nu cere sa fie insiropat.
Dar cui ii place un tort insiropat.. de ce sa nu mearga…???