Chessecake cu fructe de padure



 

Initial am vrut sa fac o prajitura Negresa, dupa o reteta de-a lui dana2dor, care m-a atras. Pe parcurs, cum mai aveam si niste fructe congelate pe care trebuia sa le fac…. am schimbat, le-am combinat si a iesit acest Chessecake cu fructe de padure.

Ingrediente blat:
250 g faina
250 g zahar
200 g unt
4 oua,
6 linguri cacao
250 g iaurt natural
un praf de copt
1 priza de sare

 

Ingrediente pentru crema:
250 g crema de branza
200 ml iaurt cu fructe
5 linguri de zahar + 2 plicuri zahar vanilat
200-250 g fructe de padure(congelate)
200 ml frisca hulala
2 plicuri gelatina
200 g ciocolata amaruie

 

 

Mod de pregatire:



Am marit ingredientele de la Negresa ca sa se potriveasca formei mele. Se bat ouale cu mixerul, se adauga pe rand sarea, zaharul, untul moale, la temperatura camerei, cacaua si la urma iaurtul altermand cu faina.

Se toarna in tava de tort (26) si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea cand este gata, ca are alta consistenta fata de blatul clasic.

In sucul rezultat de la fructele decongelate, am pus la inmuiat cele doua plicuri de geletina. Fructele le-am mixat si le-am strecurat, inlaturand samburi si folosind doar pulpa.

Crema de branza se freaca cu zaharul si plicurile de vanilie. Se incorporeaza pulpa de fructe.

In alt bol se bate frisca, care se rastoarna apoi peste crema de branza. La sfarsit se incorporeaza gelatina incalzita, dar nu fiarta.

Crema rezultata se rastoarma peste blatul cacao. Se da la frigider cateva ore. Dupa ce s-a intarit crema, am topit o ciocolata si am decorat tortul.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1

    arata divin.marturisesc ca este o idee inedita sa folosesti blat de negreasa in loc de celebra crusta de biscuit.o intrebare am,blatul nu este prea tare daca nu se insiropeaza cu nimic?
    pupici

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Se vede ca e vara ,prajiturica ta arata foarte varatica,colorata,mmmmmm!nu cred ca m-as putea abtine sa nu mananc o feliuta chiar un pic mai mare,e ceva de vis!felicitari ti-a iesit de minune!o seara buna!

  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Bianca ai dreptate… kilogramele bata-le vina… Eu ma mai abtin la dulciuri cat de cat. Sotul in schimb daca nu are ceva dulce in casa mananca gem, dulceata… Ne mai "ajuta" si prieteni nostri. Pupik.

  10. 10

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.