Ingrediente:
Mod de preparare:
Foile de vita, daca sunt verzi, se oparesc in prealabil. Eu, cand e vremea lor, le pun la congelator si am tot timpul anului. Se pot cumpara si la borcane, in saramura, de la supermarket.
Intr-o tigaie, se prajeste ceapa taiata marunt in ulei pana cand devine galben-aurie. Apoi se adauga 2 linguri de orez si se continua prajirea, adaugand apa din cand in cand, intrucat orezul absoarbe apa, fierbe, se moaie, si se umfla.
Adaugati compozitia de ceapa si orez peste carnea tocata. Se adaugati marar si patrunjel tocat marunt. Mestecati bine compozitia cu mana (se omogenizeaza mai bine decat daca mestecati cu o lingura). Adaugati sare si piper dupa gust. Mestecati bine de tot!
Umpleti foile de vita cu compozitia preparata anterior. Taiati coditele care sunt tari. Taiati in doua frunzele prea mari. Aranjati sarmalele intr-o oala incapatoare. Puneti sarmalele in straturi. Pe fundul oalei puneti cateva foi de vita, din acelea care nu se pot umple cu compozitie si 2-3 felii de slanina.
Slanina da un gust foarte bun sarmalelor, mai ales celor cu carne de vita.
Intr-o mica cratita, fiebeti 1l de apa cu 1 lingura de bors Magic( dupa gust) si 3-4 linguri pasta de rosii. Adaugati-o peste oala cu sarmale, completati cu apa astfel incat toate sarmalele sa fie in lichid.
Borsul este necesar pentru ca altfel sarmalele ies prea dulci. Daca le preferati dulci nu folositi borsul. Rosiile ii dau putina acreala. Fierbeti intai pe foc pana se unfla putin si se absoarbe din lichid. Daca e cazul se complecteaza cu apa.
Apoi se baga pentru ultimele 25 de minunte la cuptor. Sarmalele se servesc fierbinti, cu smantana.
Oare mai sunt bune acum frunzele devita-de-vie pt sarmale?
Cred ca da.. eu le-am cumparat deja de mai bine de o saptamana, dar daca le gasesti inca in piete, atuci cumpara cu incredere.
Da, da sunt bune!!!
Si soacra mea face sarmalute in foi de vita-de-vie. Sunt fooarte bune!
@Danutza ma bucur ca ai mancat si-ti plac. Pupik.
Antena de satelit frumos!
Lovely!
@Magic of Spice, Thank you very much 🙂