Mod de preparare:
Se pun pe foc zeama de citrice si frisca. Se mescteca cu grija sa nu se branzeasca. Gelatina se pune in apa rece. Separat se freaca cele 6 galbenusuri cu 1/4 cana de zahar si amidonul.
Se incorporeaza amestecut fierbinte in crema de galbenus, dupa ce aceasta a fost strecurat, ca sa se inlature razalitura de citrice. Se incorporeaza incet, apoi se pune din nou pe foc, mestecand sa nu se prinda.
Dupa ce a capatat consistenta dorita, se ia de pe foc si se incorporeaza si gelatina. Se lasa deoparte la temperatura camerei.
Se face un sirop din zahar si apa. Cele 6 albusuri se bat tare. In timp ce continuam sa batem, se incorporeaza si siropul cald. Caldura siropului va da volum albusului.
Cele doua compoziti, bezeaua si crema de galbenusuri, se amesteca incet ridicand compozitia. Se rastoarna intr-o forma tapetata cu folie de plastic. Se da la rece.
Cand s-a intarit, se rastoarna pe platou. Se taie dupa preferinta. Daca aveti ceva fructe puteti sa le serviti alaturi de mousse.
Sursa: EUFORIA cu Ana Olson
un desert foarte fin si delicios.felicitari draguta.o saptamana placuta iti doresc
@sarah, este intradevar foarte fina si racoritoare, cu gust dulce-acrisor. Pupik.
Buna, pare atât de minunat!
Delicious:)
ce arome minunate ai adunat in el!
@Magic of Spice, trebuie sa o incerci ca sa te convingi. Pupik.