Modul de pregatire:
Se face o crema din unt la temperatura camerei si cana de zahar. Se adauga ouale, unul cate unul mestecand sa se incorporeze, urmat de ricotta si vanilie.
Se cerne faina împreuna cu sarea si praful de copt. Apoi se adauga la amestec si ricotta, mestecand cu grija sa nu se faca cocoloase. Se adauga apoi jumatate din alunele tocate.
Cum nu am avut fistic si am folosit alune, pentru ca am vrut sa dau izul de fistic – verzui, am mai adaugat in aluat si cateva picaturi de colorant. Se rastoarna apoi intr-o forma de tort (26 cm).
Deasupra se aranjeaza caisele, taiate in jumatati, cu pielea in jos. Se presara peste compozite si restul de alune si putin zahar. Se coaceti cca.o ora si 15 de minute.
Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se inlatura inelul detasabil.
Arata foarte bine si trebuie sa fie tare gustoasa!yammy,yammy!!!weekend placut.