Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi



Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi 8

 

Am gasit zilele acestea la supermarket, peste alb portionat. Am si stiut cum am sa-l pregatesc. Cu ceva timp in urma, am vazut-o la TV pe Laura Calder pregatind peste alb invelit in frunze de salata verde.

Si asa s-a nascut acesta reteta, desigur modificata si adaptata la ce aveam eu.

Ingrediente:
 * 1 pachet de peste alb portionat
 * 6-8 frunze de macris
 * brocoli, fasole verde, conopida si morcovi
 * ulei
* sare
* piper
 * sos vinaigrette cu mustar
legume

Mod de preparare:

Portiile de peste se decongeleaza in frigider. Eu salata nu aveam in casa, asa ca am facut rost de cateva frunze de macris, din gradina vecinului.

Le-am oparit putin si apoi le-am trecut in apa rece, dupa care le-am pus pe un prosop la scurs. Am badijonat mijlocul bucatiilor de peste, lasand sa se vada din peste. Se pregatesc pe aburi.

Daca aveti vasul special pentru acest mod de gatire, este minunat. Eu nu-l am si am improvizat. Le-am pus pe o sita cu ochiuri destul de mari si le-am pus deasupra unei oale in care fierbea apa. Am acoperit cu un capac.



Dupa un timp, le-am intors pe partea cealalta. S-au patruns de ti se topesc in gura.

Separat am distuit in putin ulei si unt, buchetelele de brocoli, conopida, fasolea verde si morcovi taiati rondele.

Le-am servit ca garnitura alaturi de peste si am stropit totul cu un sos vinaigrette cu mustar.

Ii veti incanta pe cei dragi. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Liana multumesc de remarca… asa-i in graba cand scrii si nu mai verifici. In spatele blocului sunt case cu gradini si am rugat un vecin sa-mi dea ceva verde. El a zis ca-i macris si-l cred, ca era acrisor. O duminica frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.