Fennel – garnituraAdesea confundat cu telina, fennelul are un gust diferit care este destul de similar cu anason care are o aroma de lemn-dulce. Cu toate acestea, aroma de fennelul este mai dulce si mai delicata decât anasonul.

Adesea se cultivata si pentru seminte si uleiul din frunze, care se foloseste pentru diverse arome alimentare. Este un acompaniament ideal pentru pentru multe feluri de mâncare.

 

 

Inainte de preparare, scoatem frunzele exterioare, ca sa ramana bulbul curat. Se pot scoate si varfurile verzi, care pot fi uscate pentru a aromatiza o supa sau o friptura.Fennelul este o legume care poate fi coapta, fiarta in apa sau pe aburi, sau prajita.

Se poate felia, taia in sferturi sau tocata julien. Acesta a fost pralita in ulei de masline dupa care se adauga putina apa si se lasa sa se inabuse 10-15 minute.

Poate fi folosita si singura pentru un aranjament culinar mai aparte.

Print Friendly, PDF & Email

Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.