E o reteta pe care o fac de cand ma stiu, doar ca eu o stiam sub denumirea de Feliile Stefania. M-am intrebat de unde vine numele si am cautat pe Google. Mirare pentru mine ca aceasta denumire nu exista.
Asa ca am redenumit-o in Rulada de carne tocata, dar in caitul meu de retete va ramane asa cum o stiu de la mama, Feliile Stefania.
Mod de preparare:
Se amestecă carne tocata cu feliile de paine inmuiata anterior in lapte şi stoarse. Se adauga si ceapa tocata marunt, cele 2 galbenusuri, muştarul, boiaua, sarea şi piperul.
Albusul de la ou se bate tare si se incorporeaza in carne impreuna cu verdeata tocata marunt.
Cele 4 oua se fierb timp de 5-6 minute, dupa care se pus într-o oală cu apă rece şi se îndepărtează crusta de oua.
Se unge o tava de copt cu margarina, se pune jumătate din amestec din interior. Se aranjeaza ouale fierte tare pe lung si se acopera cu restul de aluat. Se acopera cu folie de aluminiu.
Se pune tava intr-o alta tava mai mare cu apa clocotita si se coace cca. 30 de minute, in baine-marie. Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin si apoi se rastoarna.
Se taie in felii şi se serveşte cu piure de cartofi si o salata. Poftă bună!
Mama mea face rulada dinasta dar fara ou in ea si o numeste fasirt:)
E nume unguresc si merge de minune rece de cina sau ca amaiaza.