* 200 g unt
* 200 g de zahar
* 250 g faina
* 1 praf de copt
* sirop
Crema vanilie:
* 600 ml lapte,
* 100 g unt
* 250 ml frisca lichida
* 80 g frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat: se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Se rade si coaja de lamaie. Se aduga untul incalzit pe foc dar fara sa atinga punctul de fierbere.
La sfarsit se adauga si faina. Se coace intr-o tava de 22×30 cm.
Din cele doua plicuri de puding de vanilie, zahar si lapte se face o crema de vanilie. Cand este gata se ia de pe flacara si se incorporeaza untul, frecand energic.
Se lasa sa se raceasca, dar acoperim vasul cu o folie de plastic ca sa nu se faca crusta. Se insiropeaza blatul, dupa care intindem uniform crema de vanilie.
Crema de branza: Se freaca crema de branza cu frisca. Daca folositi frisca dulce ca Hulala, nu este nevoie de zahar. Se intinde peste crema de vanilie.
Apoi se aseaza deasupra, unul langa altul, biscuiti cu unt Petit Beurre. Se da la rece, de preferat de seara pana dimineata. Se taie cu un cutit fin printre biscuiti.
Topim ciocolata alba cu frisca si turnam peste biscuiti. Ornam cu bilute colorate.
Sursa de inspiratie este situl: Marions Kochbuch
Bonjour, c'est mignon comme tout ce dessert! Je le prends en note de ce pas. Tomates cerises et Basilic.
Felicitări..
Ai un blog superb..
O săptămână frumoasă îţi doresc!
Te îmbrăţişez cu drag!
@Caroline B,
Merci pour ton commentaire, contente que cela te plaise, cette recette est bonne et facile, une recette à refaire, bonne journée.
@Elena, multumesc de apreciri si te mai astept. O saptamana frumoasa.
Grozav ,arata!Si la gust ,cred ca este pe masura!
O zi minunata iti doresc!
Ce bine arata prajitura! Sunt sigura ca e si foarte buna.
woow,arata absolut perfect!
@Janet,
@Cristina,
@Craita, este rapida, fara pretenti, dar si aspectuasa si buna la gust. Va multumesc si va sarut pe toate.
il est très beau et très tentant ce dessert
de belles photos
bonne journée
@Fimère, merci, c'est très gentil de ta part.
I am unable to find words to translate, so in English…Magnificent! The biscuit on top add a most perfect texture, and the chocolate cream…Just amazing 🙂 Hugs, Alisha
@Magic of Spice,
Thank you very much:)!
foarte creativ!
@jana multumesc de vizita si aprecieri.
OHHHHH….These look absolutely delicious! Beautifully done!
@foodies at home, thank you very much for the comments.