Ingrediente
* 4 oua
* 16 linguri de zahar
* 16 linguri de zahar
* l 6 inguri de unt topit sau ulei
* 16 linguri de faina
* 1 / 2 pachet praf de copt
* suc si razalitura de la o lamaie
Decor:
* gem
* gem
* toping
* bomboane
* migdale
* bomboane
* migdale
Preparare:
Într-un castron se amestecă ouale cu zaharul şi vanilia. Apoi se adauga faina, praful de copt şi se amestecă pana cand amestecul incepe sa se ingroase.
Adauga sucul si coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina si untul topit. Se amestecă bine.
Se toarnă amestecul într-o forma de chec, tapetata cu unt şi faina dacă nu este din silicon si se da la cuptor.
Se incearca cu scobitoare cand este gata. Se lasa sa se raceasca putin si se scoate din forma. Se acoperă cu gem sau toping si se garniseste cu migdale tocate si bomboane.
Ador retetele masurate cu cana (cup) pt ca 16 linguri atata este… in afara de asta, chec-ul tau arata foarte bine… imi place glazura….
Arata tare bine,garnisit cu de toate!
Sa ai o zi buna!
@Lia, da este mai comod, dar la noi si-n multe alte tari se inca foloseste gramajul. Asa s-a mostenit de la parinti, bunici. Dar cu timpul… probabil se va schimba. Pupici.
@JANET, multumesc si tie o zi frumoasa.