Tort de ciocolata



Ingrediente:
BLAT:
* 5 oua
* 3 linguri ulei
* 8 linguri de zahar
* 6 linguri de faina
*4 linguri cacao
* 1 plic zahar vanilat
* 1/2 plic praf de copt

 CREMA:
    * 300 g ciocolata

* 400 g frisca Hulala

 

 

Mod de preparare:
Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, se incorporeaza apoi galbenusurile usor, zahrul vanilat, faina, cacaua si praful de copt.



Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza blatul cu un sirop cu esenta de rom.

La bain-marie se pune 125 frisca, se adauga si ciocolata rupta in bucati si se amesteca bine.

Se lasa la racit, apoi se pune si restul de frisca batuta. Se intinde jumatate din crema peste un blat, se acopera cu celalalt blat si se imbraca totul cu restul de crema.

Decoram dupa inspiratia de moment.





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    @Victoria,
    Merci beaucoup pour ton commentaire, c'est vraiment gentil:) Bonne semaine.

    @Bianca,
    Ai dreptate cand avem ceva dulce, ziua e mai frumoasa. O saptamana frumoasa.

    @Cristina,
    Multumesc, o saptamana frumoasa.

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @veronica iti multumesc pentru anunt. Desi stiam ca se practica furtul de poze si retete, nu am patit pana acum. Am gasit si nu mi-a picat bine. Sa vad ce pot face. Inca o data multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.