Ouale umplute aproape ca nu lipsesc de la nici o masa festiva. Sunt gustoase, aspectoase, cu tot felul de umpluturi.
10 oua
* branza feta
* smantana
* marar
* sare
* piper
* branza feta
* boia dulce
* 2-3 felii de sunca
Mod de preparare:
Intr-un vas cu apa rece si putina sare se aseaza ouale si se pun la fiert. Se fierb la foc mic cca. 8 minute dupa ce a dat in clocot. Apoi se scot, se racesc sub jet de apa si se curata de coaja.
Se taie in doua pe lungime cu un cutit riglat ca sa se obtina marginea albusului dintat. Din galbenusuri plus celelalte ingrediente se fac 2 umpluturi.
Umplutura cu branza cu marar: Galbenusurile se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu branza feta si smantana dupa caz, pentru a obtine consistenta dorita. Se pune sare, piper si mararul tocat si zdrobit intr-un mojar.
Umplutura cu branza si boia dulce: La fel ca cealalta umplutura galbenusurile se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu branza feta si maioneza. Se pune sare, piper si boia dulce. Se incorporeaza cateva fefi de sunca taiata cubulete mici.
Cu cele doua compozitii se umplu jumatatile de oua. Dupa ce s-au umplut toate, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu maioneza si frunze de patrunjel, la cele cu sunca si marar, la cele cu branza si marar.
Foarte apetisante!!!
Foarte bine arata…
Ce frumoase sunt!
bune variante de creme…eu le-as folosi si la clatite aperitiv…o saptamana minunata!
Culori frumoase in farfurie, felicitari!
Woww cum arata!o prezentare super.O seara minunata!
Bianca, felix, Miha, geta, Irina si Nela,
va multumesc de aprecieri. Va sarut.