Ingrediente blat:
* 4 linguri de zahar
Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece.
Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametri. Se poate face si intr-o tava sub forma de prajitura, dar acum am ales s-o fac ca pe un tort.
Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul este copt.
Cand este gata se scoate din cuptor. Se face un sirop. Se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar si apa si se insiropeaza blatul.
Prepararea spumei de zahar ars:
Cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, ca o bezea. Separat intr-o cratita, se va carameliza cele 200 g de zahar, avand grija sa ramana cafeniu, fara sa se arda si sa se inegrasca.
Asa cald, zaharul se va turna peste spuma de abusuri, mixand incontinuu pentru a nu se intari. Trebuie lucrat repede si de preferat cu ajutor, ca sa fiti siguri de reusita. Sa va tina cineva bolul cu albusuri fix, in timp ce voi, cu o mana turnati zaharul ars si cu cealalta mixati.
Albusurile se vor unfla si vor capata o culoare frumoasa si cremoasa. Aceasta spuma se va turna peste blatul insiropat.
Se da la frigider si se va servi dupa cateva ore. Inainte de servire, se poate presara deasupra ness sau cacao. Eu am vrut sa nu-i amestec aromele si l-am lasat simplu.
Este simplu, dar un deliciu!
This is absolutely gorgeous!
Wauu, Sara, cat de bine poate sa arate si este exact pe gustul meu! Unde stai, sa-ti sparg usa? ;-)))
Arata splendid, as vrea sa gust si eu !!!!
Arata extraordinar! Sara esti o artista in materie de fotografie, imaginile par a fi rupte dintr-o revista de profil. Cred ca a fost delicios!
Mie imi place tare gustul de zahar ars…am sa incerc si eu ca pare destul de rapid…
Ce bine arata! Cred ca e demential cu gustul de caramel.
Imi place cum arata,dar pentru gustul meu ,este totusi cam multa crema!
O zi placuta!
Un tort delicios.Confirm ca e o bunatate, am facut si eu spuma de zahar ars.Al tau arata de milioane.
omg,splendid arata cu spuma aia,delicios!
@Magic of Spice, thank you very much for the comments.
@Liana10, oooo… nu trebuie sa spargi usa, ca o voi lasa deschisa. Hahaha… te sarut.
@Reka, multumesc, pup.
@Petite Foury, multumesc de aprecieri. Am capatat gustul pentru poze. Nu am conditi si nici aparat performant… dar ma straduiesc. Pup.
@geta,
@Lylli,
@Cristina,
@alison, ma bucur ca va place. Va sarut.
@JANET gusturile nu se discuta. O seara frumoasa.
Sara draga, eu zic sa nu lasi usa deschisa ca sunt foarte multi hoti in Timisoara care mizeaza pe buna-credinta a omului care-si asteapta vecina la cafea cu usa deschisa. Las'ca mai bine ne sunam si stabilim o intalnire, de acord? pup
Am incercat si eu minunata spuma de zahar ars din aceasta reteta. Este extraordinar de buna ♥♥♥ Multumesc pentru inspiratie! :*
Te invit sa vezi cum a iesit tortul meu https://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2019/01/tort-cu-pepene-galben-si-spuma-de-zahar.html
Ma bucur Cristina, pup!