Peste cu sos meunière si sote de morcovi



Nu pentru ca pestele ca si alte produse pescaresti au o valoare nutritiva exceptionala, nici pentru ca doctorul recomanda sa se manance peste de doua ori pe saptamana, noua chiar ca ne place si saptamanal avem o zi cand mancam peste. Aceasta este reteta din saptamana aceasta.

 

Ingrediente:
* 800 g. de cod ( salau, somon )

 

Sosul meunière:
* 150-200 g unt
* 3 linguri suc de lamaie
* 1- 2 legaturi patrunjel verde
* 2 fire ceapa verde
* 2 lg de smantana (optional)
* sare
* piper macinat mare
* faina
* ulei de masline

 

Peste cu sos meunière si sote de morcovi 0

Mod de preparare:
Pestele proaspăt sau decongelat, se curaţa, se spala, se sterge cu hartie absorbanta. Se porţioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura să se îndepărteze excedentul şi se pun la prajit în ulei bine încins. Cand s-au rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.



Dupa ce am terminat de prajit, se arunca uleiul, se curaţa tigaia cu hartie, si se pune untul taiat cubulete, se lasa sa se topeasca pana face o spuma, apoi se adauga sucul de la lamaie (aprox.cantitate egala cu untul).

Se amesteca, se adauga patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca pana se observa ca este omogen. Eu am mai adaugat si 2 linguri de smantana, desi in reteta originala nu este. De aceea am scris optional.

La servire se aseaza pe farfurie 1-2 bucati de peste(dupa cat de mari sunt bucatile), si sos meunière din belsug. Ca garnitura un sote de legume, ca morcovi sau cartofi, iar ca element de decor se pot folosi frunze de salata verde.

Peste cu sos meunière si sote de morcovi 4

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.