Ceea ce noi toti adoram… este un desert. Ca este cu ciocolata, cu frisca, cu fructe sau branza, este un dulce asteptat atat de cei mici cat si de cei mari. Va postez o reteta de prajitura rapida si usoara, care sper sa va tenteze sa o incercati.
Blat:
* 7 linguri zahar
* 6 linguri faina
* 2 linguri cacao
* 2 linguri apa
* 100 crema de branza
* 1 plic intaritor de frisca
* 150 siropul de mandarine
* felii de mandarine
* cacao
Mod de preparare:
Blatul se face la fel ca la reteta de Amandine, folosind o tava de 20×32 cm (18×30 cm la baza). Pentru crema se bate frisca cateva minute, se adauga jumatate din zahar si intaritorul de frisca si se bate in continuare la o viteza mai mare pana se intareste.
Se freaca si crema de branza cu restul de zahar, apoi se adauga si frisca. Din feliile de mandarine din compot se aleg cateva pentru decor, iar restul se taie in cuburi.
Se taie blatul astfel incat sa obtinem doua parti egale. Se face un sirop din zeama de la compot si zahar. Daca mai trebuie, mai complectam cu apa. Cu siropul, dupa ce s-a racit, se insiropeaza primul blat.
Se aseaza 3/4 din crema si deasupra mandarimele din compot taiate incuburi. Se aseza al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se intinde si restul de crema.
Se pudreaza prajitura deasupra cu cacao, pana se formeaza o pelicula. Se inparte in patrate egale. Se pune in centru fiecarei bucati un mot de frisca si se decoreaza cu feliile de mandarine retinute.
Dupa acea, prajitura se da la rece pentru aproximativ o ora pentru a se intari crema. Pofta buna!
O bunatate de prajitura! Dupa ingrediente pare foarte fina si delicioasa.
O noapte linistita iti doresc!
Interesanta prajicurica…
@Dana2dor multumesc, o saptamana frumoasa. Pup!
@felis, e buna, racoroasa si rapida. upici!
tare frumoasa prajiturica!
Foarte gustos
@gata pupici, o zi frumoasa. Pup!
@Bianka, multumesc, da e foarte buna. Pup!
faina reteta si prajitura e minunata!yammy!pupici!
Arata splendid, felicitari !!!! Esti o artista plina de idei !!!! O sa fac si eu intr-un weekend. Felicitari inc-odata, imi place mult !!!!
Wow…this is a beautiful cake! The mandarin syrup would add such flavor 🙂
branza ,frisca si mandarinele sau portocalele,merg foarte bine impreuna,foarte aspectoasa ti-a iesit,pe timp de vara pusa la frigider eu un deliciu
@Gabriela, multumesc, multe pupicuri si tie.
@Reka, multumesc pentru aprecieri. Pup!
@Magic of Spice, thank you so much for the comments!
@Doinitza`s cakes, da si vara si iarna e rapida si usoara. O zi frumoasa.
buna!As dori sa fac aceasta praji!insa nu stiu ce tava ati folosit?ce dimensiuni?
@raluka scuze ca am omis dimensiunile. Am facut-o intr-o tava de 20×32 cm, la baza are 18×30. In imagine sunt deja indepartate marginile neuniforme. Sper sa-ti placa, ca-i tare racoritoare. Pe curand!