* 2 galbenusuri de ou
* nucsoara
* 1/2 ardei rosu
*sare
* piper
* verdeturi proaspete tocate fin
* 50 ml vin alb
* sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofi si se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu galbenusurile de ou, faina, sarea, piperul şi putina nucsoara .
Daca se lipeste piureul mai adauga un pic de faina. se formeaza un dreptunghi de cca. 25 x 15 cm pe o folie transparenta. Se scoate carne din carnati, apoi se amestecă cu ciupercile si ardeiul rosu tocate si distuite, cu usturoiul şi verdeturile tocate fin.
Farsa rezultata se asezoneaza cu sare si piper. Se intinde pe aluatul de cartofi, lasand o margine de aproximativ 2 cm pe toate laturile pentru închidere.
Se ruleaza cu ajutorul foliei si se invelleste totul intr-o folie de aluminiu. Se pune intr-un vas care se da la cuptor pe baie de abur, timp de aproximativ 35 de minute.
Sosul gorgonzola: Se aduce smantana si vinul alb la fierbere si se topeste incet gorgonzola. Daca este necesar, se adaugă sare şi piper.
Se taie rulada in felii, se aranjeaza pe farfurie preincalzita şi si se serveste cu sosul gorgonzola.
Superba reteta!
Foarte gustoasa rulada ta:cartofi, carnati si gorgonzola.Minunata!
Greu mi-a fost sa impachetez rulada in folie, tot se rupea la margini. Iar fiindca nu am avut Gorgonzola am folosit branza topita. Cred ca i-am nimerit gustul. Am facut burta toba.
Mersi pentru reteta
Uica Mihai
Minunat
Vai de capul meu cum arata …bestiala!Sara&Miki voi ma imbolnaviti pe mine arata totul minunat !O seara minunata va doresc!
interesanta reteta…..arata super bine….felicitari….duminica placuta
@Cristina, ai dreptate este aparte, dar nu atat de usoara cum pare. Pup!
@Lilly, ai dreptate combinatia de carnati, gorgonzola, piure… e foarte rafinata. Pup!
@Mihai T. Ioan, multumesc de vizita. Sotul meu nu va pierde nici o emisiune. Cat despre reteta… da, te pacaleste ca-i simpla, dar nu-i deloc asa. Si eu am intampinat acelasi lucru, de aceea compozitia nu-i chiar pe centru cum ar fi trebuit. O saptamana frumoasa!
@Bianka, multumesc. O saptamana frumoasa.
@Nela, da este foarte buna, cu izul de carnati si gorgonzola… e un deliciu. Pup!
@alialexa2006, multumesc de aprecieri. Te sarut si o saptamana frumoasa.
Arata foarte bine, as gusta oricand :-)))).