Ingrediente decor:
* 50 g. unt
* scortisoara
* 80 gm de zahar
* 90 g iaurt
* 1 lg praf de copt
Mod de preparare:
Se pune zaharul cu o lingura de apa la caramelizat intr-un vas. Cand zaharul devine brun, se adauga untul si scortisoara.
Se aranjeaza inelele de ananas in forme de tartellete. Daca aveti cirese confiate, puneti o cireasa in golul de ananas. Eu nu am avut, asa ca am turnat in centru, zaharul caramelizat.
Pentru aluat, se bat cu mixerul ouale si zaharul pana se ingroasa, aproximativ 5-7 minute. Se combina untul topit si iaurtul, iar faina se cerne.
Se adauga peste amestecul de oua, untul topit si iaurtul, folosind de data aceasta un tel, alternand cu faina, in care am adaugat si praful de copt.
Rezulta un aluat ca de chec. Se toarna peste rondelele de ananas, in formele de tartellete. Se da la cuptorul incins, pentru 40 de min, pana cand suprafata este maronie.
Timpul de coacere dureaza mai mult decât la un blat, datorita continutului ridicat de umiditate din aluat.
Prajiturile se scot din forme imediat, daca se racesc nu se vor desprind frumos. Pofta buna!
Superb arata… Trebuie sa o incerc si eu…
C'est mignon tout plein! Je quitte avec la recette. Bisous Caroline B.
De cate ori intru pe blogul tau sant sigura ca gasesc ceva frumos si foarte bun!tot timpul ai retete noi,usoare si gustoase pe care in mare parte le probez si eu!esti o sursa de inspiratie foare buna!iar tartelletele tale …ce sa mai spun ,,,foarte frumoase ca aspect si culoare si de gustoase sant sigura ca sant grozave!te pupik,o seara buna!
Pfuua, ce faine tartalete!! notat reteta, nici eu nu am cirese confiate, dar am visine in compot 😉
Delightful…these are beautiful and the flavor is so wonderful 🙂
Arata superb, felicitari !!!!
Minunat
Felicitari ptr blog! Sunteti interesate de un schimb de linkuri? Adresa mea este http://bettykitchen.wordpress.com/
Lovely!
@felis, incearc-o ca-i usor, radid si de efect. Pup!
@Caroline B. merci pour ton commentaire, contente que cela te plaise. Bisous.
@Gabriela, multumesc pentru aprecieri, esti o dulce. Ma bucur ca te inspira retetele mele. Te pupik.
@Liana10, este ok si cu visine din compot. trebuie sa improvizam cand ne lipseste ceva dintr-o reteta. Pup!
@Magic of Spice, tyhank you very much for the comments.
@Reka, multumesc si o seara frumoasa. Pup1
@Bianka, multumesc, ma bucur ca-ti plac.
@Betty, multumesc. Da, blogul tau imi place si sunt de acord cu schimb de linkuri.
@briarrose, tyhank you very much.
Ce frumos arata! Stiu ca aveti rabdare sa coaceti in formele acelea :).
Va doresc un weekend frumos!
@Boabe de Cafea, ai dreptate, ca nefiind teflonate, trebuiesc bine unse si fainate… dar merge. Rezultatul e frumos. Pupici!