Cookie-urile sau farsecurile, se pot realiza într-o mare varietate, tocmai prin folosirea variata de ingrediente, esente, ciocolata, unt, unt de arahide, nuci sau fructe uscate.
* 100 unt
* 250 g faina
* sare
Mod de pregatire:
Se combina faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si praful de copt, intr-un bol mic. Se bate untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
Se adauga ouale, unul cate unul, batand bine dupa fiecare adaugare si esenta de fistic. Treptat se adauga si amestecul de faina, amestecand cu o spatula.
Se captusite tava de copt cu hartie pergament. Cu ajutorul unei linguri rotunjite se fac gramajoare, destul de departate una de alta, pentru ca la cuptor cresc. Eu am presarat mac deasupra, dar puteti folosi orice altceva.
Se coc cca. 10 minute sau pana cand prind o culoare maronie in jurul marginilor. Cand sunt gata se transfera pe un gratar sa se raceasca.
Se repeta pana se termina aluatul. Pofta buna!
Ce-mi plac fursecurile cu fistic, o sa fac si eu.pup
Cat de bine arata… trebuie sa fac si eu…
@Liana10,
@felis, multumesc, pupici si o zi frumoasa.
Deliziosiiiii!!!