Ingrediente:
* 500 g ficat de pui
* 1-2 fire ceapa verde
* 1-2 fire ceapa verde
* 200 g struguri albi si negri
* 2 linguri ulei
* 50 g lingura unt
* 50 g lingura unt
* 100 ml vin sec
* 1 lingurita amidon
* 1 lingurita amidon
* 1 lg smantana
* sare si piper
* sare si piper
Mod de preparare:
Se curata ficatul, se spala, se usuca. Se curata ceapa si se toaca julien pe oblic. Se spala strugurii si se taie fiecare boaba pe jumatate. Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se adauga si ficatul.
Cand ficatul s-a rumenit un pic, se toarna vinul si se fierbe vreo 5-6 minute pana ce se evapora alcoolul. Se adauga apoi boabele de strugure, untul, amidonul dizolvat in smantana si se condimenteza dupa gust.
Se lasa totul sa mai dea un clocot pana ce sosul se ingroasa putin. Mancarea se serveste numai proaspat preparata si pe farfurii incalzite. Pofta buna!
Ce bine arataaaaa !!! Pupici !!
Interesanta combinatia!
Interesanta reteta, imi place mult combinatia ta. Interesanta. Imi plac mult ficateii, o sa incerc si reteta ta!!!! Felicitari!!!!
Minunat
@Ana M. Ciolacu multumesc… pupici si tie!
@Lilly, week-end placut, pup!
@Reka e foarta buna combinatia. Struguri au un parfum care indulceste si mai mult ficatei. O sa-ti placa.
@Bianka week-end minunat, pup!
Ce reteta nemaipomenita, ti-o fur! puup
Foarte interesant si cred ca e delicios. Trebuie incercata reteta. 😉