Ficat de pui in sos de vin cu struguri



 

Ingrediente:
* 500 g ficat de pui
* 1-2 fire ceapa verde
* 200 g struguri albi si negri
* 2 linguri ulei
* 50 g lingura unt

* 100 ml vin sec
* 1 lingurita amidon
* 1 lg smantana
* sare si piper

 

Mod de preparare:
Se curata ficatul, se spala, se usuca. Se curata ceapa si se toaca julien pe oblic. Se spala strugurii si se taie fiecare boaba pe jumatate. Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se adauga si ficatul.



Cand ficatul s-a rumenit un pic, se toarna vinul si se fierbe vreo 5-6 minute pana ce se evapora alcoolul. Se adauga apoi boabele de strugure, untul, amidonul dizolvat in smantana si se condimenteza dupa gust.

Se lasa totul sa mai dea un clocot pana ce sosul se ingroasa putin. Mancarea se serveste numai proaspat preparata si pe farfurii incalzite. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Ana M. Ciolacu multumesc… pupici si tie!

    @Lilly, week-end placut, pup!

    @Reka e foarta buna combinatia. Struguri au un parfum care indulceste si mai mult ficatei. O sa-ti placa.

    @Bianka week-end minunat, pup!

  6. 6
  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.