* ½ lingurita de zahar
* sare
* piper
Modul de pregatire:
Se pun 4 linguri ulei de masline intr-o cratita pe foc, se adaugă usturoiul si se prajeşte uşor pentru 20 de secunde. Se scoate si se adauga ceapa tocata fin.
Cand devine sticloasa se adauga pasta de tomate si se amesteca timp de 30 de secunde. Apoi adauga rosiile taiate si se fierb timp de 10-15 minute pana se ingroasa. Adaugati zaharul si condimentati cu sare si piper. Dati deoparte.
Intr-o tava de cuptor puneti cele 3-4 linguri de ulei de masline ramase. Puneti bucatile de cod cu partea alba in sus si pielea jos. Turnati peste peste sosul de tomate si imprastiati maslinele fara samburi si taiate in felii.
Se coace în cuptor timp de 10-15 minute pana cand carnea a devenit opaca. Se scoate din cuptor si se presara cu frunze de patrunjel tocat, inainte de servire.
Mda…sa mai zic? Zau ca nu are rost ca stiti deja parerea mea….Sunteti de nota 10!!! zau asa. Jos palaria.
Si totusi nu pot sa cred ca sunteti pensionari:)) Deci nu cred…eu sunt Toma necredinciosul:P Nu cred si gata.
Pupici de la mine.
Arata delicios si colorat… si noi am papat aseara, dar un altfel de peste facut cu cartofi…
Week-end placut !
delicioooooooooooooos !!!
Nu numai arata bine, dar poate fi foarte bun.
O portie de peste mereu e binevenita, plus ca arata apetisant.pup
arata ca toate retetele postate de voi…minunat!
Arata foarte bine… neaparat trebuie sa fac si eu…
Arata minunat,ca intotdeauna !! Pupici!
@Bianca, daca crezi ca la 57 si 66, nu suntem pensionari, atunci tine secret, ca daca afla nenea Boc… ne lasa fara pensii. Si asa nu stie cum sa ni le impoziteze. Pupici!
@Daniela, deci si voua va place pestele. Pup!
@Anastasia multumesc de vizita si aprecieri. Pup!
@Bianka multumesc.
@Liana10, noi de regula mancam vinerea peste. Nimic religios, asa ne-am obisnuit. Pup!
@gata ma bucur si multumesc.
@felis cred ca-ti va placea, e doar o carne mai usoara. Pup!
@Ana M. Ciolacu, multumesc si ale tale la fel de minunate. Pup!
http://skoobsbooks.blogspot.com/ poate ati vazut poate nu…succes. Sunteti cei mai buni.
Pupici
Una bella ricetta, ciao
…eu pun usturoiul si doua cepe rase mai la final sa dea aroma si savoare si lamaia la fel ptr ca daca se fierbe stica gustul pestelui adica se amaraște.
@markolive e optiunea ta, gusturile nu se discuta. Mersi de vizita!