Suntem in perioada de post si cum ciupercile Pleurotus au un contimut ridicat de proteine, care pot inlocui cu succes carnea, iata o idee de reteta.
Ingrediente :
* 1/2 kg ciuperci pleurotus
* 1 legatura ceapa verde
* porumb fiert
* ulei de masline
* sare * piper.
Mod de preparare:
Din manunchiul de pleurotus se desprind palariile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri. Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne.
Apoi se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei. Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga boabele de mazare (congelate) si boabele de porumb fiert.
Separat intr-o alta cratita se pregateste risotto-ul. Se distuie in unt si putin ulei ceapa verde taiata oblic, in felii de 5-6 mm si usturoiul. Dupa 1-2 min. usturoiul se scoate si se adauga orezul.
Se amesteca bine sa cuprinda toata grasimea si cand acesta devine oarecum translucid, incepem sa adaugam vinul, apoi supa de legume calda.
Pe masura ce lichidul se absoarbe, se mai complecteaza in continuare. Spre final se adauga amestecul de mazarea, porumbul fiert si ciupercile. Se mai lasa vasul acoperit cateva minute.
Cand orezul este fiert, ar trebui sa ti se topeasca în gura. La sfârsitul se adauga mararul tocat. Pofta buna!
Arata foarte bine,,,,,,parca sunt bucati de friptura,dar eu spun ca sunt mai bune decat friptura,,,,,cel putin noi nu suntem carnivori,,,si poate de aici parerea asta.pupp!!!
foarte bun poate fi
Hmm ce bine arata !mie imi plac la nebunie cupiercile astea .Te pup
Vreau si eu.. ca tare bine arata!!…
@mirela, @Bianka, Nela, @felis,
Multumesc si scuze de intarziere dar calculatorul imi joaca feste. Pupici si week-end placut.