Ideea de a inlocui carnea tocata cu carne de carnati a avut succes cand am facut Rosii umplute cu carne de carnati. De aceea, am repetat de data aceasta cu dovlecei. Au fost foarte buni. Gustul de carnati afumati le da o nota mai aparte. Incercati si sigur o sa va placa.
Ingrediente:
* 4-6 dovlecei subtiri
* cca. 800 g carnati de porc afumati
* 2-3 rosii decojite
* patrunjel verde tocat
* ulei de masline
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei subtiri de marine potrivita, cca. 12 cm. Se taie capetete si se scobesc de la un cap la altul. Eu am folosit un curatator de legume forma cilindrica. Voi va adaptati la ce ustensile aveti in bucatarie.
Se aleg dovlecei subtiri de marine potrivita, cca. 12 cm. Se taie capetete si se scobesc de la un cap la altul. Eu am folosit un curatator de legume forma cilindrica. Voi va adaptati la ce ustensile aveti in bucatarie.
Se decojesc carnati de porc afumati si se marunteste bine umplutura. Fiind deja afumat nu mai are nevoie de condimente. Cu aceata carne se umplu dovlecei, apasand sa nu ramana goluri.
Cand am terminat se pun intr-o tava cu ulei de masline si putina apa. Se adauga si rosiile decojite si taiate julien.
Apoi se dau la cuptor cca. 20-25 de minute. Se intorc din cand in cand. Se servesc cu patrunjel verde tocat. Pofta buna!
Yamiii… ce buni sint dovleceii. Eu am facut saptamina trecuta, dar cu carne tocata… Pupici si-o seara placuta !
gustosi trebuie sa fie! imi place mult si aranjamentul din farfurie!!!
Tare bine arata!
Imi plac foarte mult legumeleumplute,in special dovleceii,foarte buni cu carne de carnati!
@Daniela, sa incerci si cu carnati afumati, iti va placea sigur. O zi frumoasa.
@ophelia1983, au fost foarte gustosi. Ma bucur ca-ti place, pup!
@felis, multumesc. Pupici!
@FLORY, ma bucur ca ne potrivim la gusturi. Pup si o zi frumoasa!
imi place! am sa incerc cu siguranta imi plac dovleceii! pupici!
Minunat
Frumoase culori!
@Adela Zilahi ma bucur ca-ti plac si tie. Pup!
@Bianka, o seara frumoasa!
@Irina, multumesc de vizita si aprecieri.
Buna ziua, v-am descoperit blogul de la concursul de pe bucatarul minunat (felicitari pt premiu).
V-am adaugat la blogroll-ul meu cu "culorile din farfurie" .. chiar aveti retete colorate si apetisante, felicitari la amandoi 🙂
@Ari multumim pentru cuvintele frumoase. Asi dori sa intru si eu pe blogul tau dar apare… "Profil nedisponibil". Poate umbli pe la setarile blogului. Sper sa se rezolve si pe curand. Pup!
foarte bine arata!un weekend placut!